26 / 04 / 2024

reuters

reuters

Reuters, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin gündeme bomba gibi düşen bir iddiada bulundu.

Dolarda analistlerden şok tahmin! Herkes bu detayı kaçırdı, rakamdan bile önemli: 25 TL detayı

Dolar fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken, yeni tahminler de yapılmaya devam ediyor. Reuters tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir analistte dikkat çeken bir detayın gözden kaçtığı ortaya çıktı. Gelin o detaya birlikte bakalım...

Reuters'tan flaş haber: "Türkiye, ekonomide köklü önlemlere gidiyor"

Reuters, Türkiye'de seçim tarihi yaklaşırken AK Parti hükümetinin ekonomide değişime gideceği iddiasında bulundu.

İngiliz devi duyurdu: 'Türk ekonomisi böyle düzeltecek'

Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, önümüzdeki yıl seçime girmeye hazırlanan Türkiye’deki siyasi atmosfer ile ilgili geniş bir haber ve analiz yayınladı

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Analitics’in son raporunu paylaşarak dolar kuruyla ilgili dikkat çeken bir bilgiye yer verdi.

Reuters'tan korkutan 'dolar' yorumu: "Türkiye için kriz kapıda"

Reuters, Türkiye'de dolar rezervlerinin eksi 55 milyar dolar seviyesine düşmesi nedeniyle büyük bir kur krizinin kapıda olduğunu yazdı.

TCMB, Reuters anketine göre faiz artışını hızlandırabilir!

Türkiye Merkez Bankası, ekonomik istikrarı ve enflasyonu kontrol altına alma amacıyla faiz artışına hız kazandırabilir. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 250 puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını tahmin ediyor. 

Reuters anketi yayımlandı: 15 ekonomistten faiz tahmini

Reuters anketine katılan 15 ekonomist, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 22 Haziran perşembe günü yüzde 8,5 seviyesinde olan politika faizini son 4 yılın zirvesine çıkaracağını düşünüyor. Faiz tahminleri yüzde 12,5 ile yüzde 30 aralığında değişiyor. İşte detaylar...

Reuters ekonomistlerinden faiz tahmini!

Reuters anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre; Merkez Bankası, 22 Haziran'da yapılacak toplantıda politika faizini yüzde 20'ye yükseltmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar...

Yatırımcıları rahatlatacak adımlar neler olacak?

Reuters, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerinden sonra ekonomide yapılan değişiklileri aktaran bir analiz yayınladı. Ajansa konuşan üst düzey AK Partili yetkililer, kısmen yabancı yatırımcılar için yargı reformları hayata geçireceğini bildirdi. İşte detaylar!

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Dünyaca ünlü şirket 2023'ün sonuna kadar halka arz etmeyi hedefliyor

Konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip bir kaynak Reuters'e verdiği demeçte, Softbank ve Tiger Global destekli ''Ola Electric'', 2023'ün sonuna kadar halka arzı yönetmek için yatırım bankası Goldman Sachs ve yerel banka Kotak'ı atadı. açıklamasını yaptı.

Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması piyasaları etkiledi. Reuters, dolar ve hisselerin durumu hakkında ekonomistlerle konuştu. Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Ekonomistlerin tahmini o seviyeyi gösteriyor! 

Yapılan ankete katılan ekonomistler, TCMB'nin perşembe günkü oturumunda politika faizini sabit tutmasını beklerken; Reuters'in yaptığı ankete göre ekonomistlerin hepsi, Merkez Bankasının faize dokunmasını ön görmüyor.

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.

Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

İngiliz haber ajansı Reuters 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketlerinin ardından, İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir analize yer verdi. Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

reuters Haberi

reuters

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine devam edeceğini açıklamıştı.

Faiz kararının duyurulmasına kısa bir süre kala Reuters'tan çarpıcı bir ortaya atıldı.

MB, ağustos ve ekimde piyasa beklentisinin aksine yüzde 80’i aşan enflasyon ve devam eden küresel sıkılaşma döngüsüne rağmen politika faizini yüzde 12’ye çekmişti. Bunun ardından dolar/TL kuru aralık 2021’de gördüğü tarihi zirveyi aşmıştı.



MB Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını 20 Ekim’de açıklayacak. Diken'de yer alan haberde, Reuters anketine katılan 20 ekonomistin 13’ü MB’nin bu ay politika faizini 100 baz puan indirmesini bekliyor. Ankete katılan bir kurum haftalık repo faizinin 50 baz puan indirilerek yüzde 11.50’ye çekileceğini tahmin ederken altı kurumsa sabit bırakılacağını öngördü.

Seçime dikkat çekildi

Türkiye’nin son para...