28 / 03 / 2024

Reuters'tan korkutan 'dolar' yorumu: "Türkiye için kriz kapıda"

Reuters'tan korkutan 'dolar' yorumu:

Reuters, Türkiye'de dolar rezervlerinin eksi 55 milyar dolar seviyesine düşmesi nedeniyle büyük bir kur krizinin kapıda olduğunu yazdı.



Reuters, Türkiye'ye yönelik dikkat çeken bir analiz yazısı yayınladı.

Yapılan analizde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın net rezervlerinin eksi 51,1 milyar dolara düştüğüne vurgu yapılırken, kur krizinin kapıda olduğu iddia edildi.

Paylaşılan analizde, ekonomik tablonun yapılacak genel seçimlerle şekilleneceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlanya ile ilgili NATO tutumunun da olumsuz bir gelişme olduğu aktarıldı.

Diğer yandan Türk Lirası'nın son 5 ayda yüzde 20 değer kaybettiği kaydedildi.

Editörün Notu: Bu haber 30 Mayıs 2022, saat 23.08'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 39 kuruş, euro 17 lira 67 kuruş, altının gramı ise 978 lira 27 kuruş değerindedir. 

Temmuz'da asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam mı geliyor? İşte son gelişme...

İşte AK Parti'nin doları düşürmek için uygulayacağı strateji!

İslam Memiş'ten çok önemli ‘altın’ uyarısı: “Ağlarsınız”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön