20 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.



Dünya piyasalarında ‘yatırım gurusu’ olarak adlandırılan ABD’li yatırımcı Mark Mobius, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası CNBC Televizyonu’nda Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Dünya’dan Emre Ergül’ün haberine göre Mobius Capital Partners’ın kurucusu, 86 yaşındaki ABD’li yatırımcı Mark Mobius dün Amerikan CNBC Televizyonu’nda Kahramanmaraş depremleriyle ilgili özel bir programa katıldı.

Programda, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi boyutları masaya yatırılırken, siyasi bölümünde 14 Mayıs seçimlerine ithafen “Türkiye’deki yıkıcı depremler ülkenin geleceği açısından çok önemli bir dönemde yaşandı” yorumları yapıldı.

Programın ekonomi ile ilgili bölümünde canlı yayına katılan Mobius,“Kalbimiz depremden zarar gören insanlarla birlikte” diye konuştu. Yaşananları “Korkunç bir felaket” olarak tanımlayan Mobius, depremle ilgili ilk noktanın ders çıkartmak olduğuna dikkat çekerek,“Madalyonun öbür yüzüne bakarsanız, depreme hazırlık çok önemli. Bölge halkı ve hükümet artık depreme dayanıklı binalar yapmaya başlarlar ve bu kadar insan kaybı yaşanmaz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön