24 / 04 / 2024

Dünyada 3 milyon çocuk odasında uyuyor!

Dünyada 3 milyon çocuk odasında uyuyor!

Tematik ürün gruplarıyla tüm dünya çocuklarının beğenisini kazanan Çilek, 1995 yılından bu yana farklı yaş gruplarına göre tasarladığı odalarıyla hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.



Türkiye’yi 20 yıl önce çocuk odası konseptiyle tanıştıran Çilek, kurulduğu günden bu yana, milyonlarca miniğe ulaştı. Çilek odasında ilk uyuyan çocuk ise bugün 27 yaşında.


Çilek Şimdi İkinci Kuşağı Büyütüyor

Türkiye’yi çocuk odası konseptiyle buluşturan Çilek, yurt içi ve yurt dışında çocuklarla buluşup, onları mutlu etmeye devam ediyor. 20 yıl önce kurulan ve bir nesli büyüten Çilek, şimdi ikinci kuşağı hayallerindeki oda ile buluşturuyor. 


Çilek Kamyonları Bir Ayda Dünya Turu Yapıyor

İnegöl’de yer alan Çilek fabrikasında üretilen, bebek, çocuk ve genç odaları, tırlara yüklendikten sonra 5 kıtada yer alan 66 ülkeye doğru uzun bir yolculuğa çıkıyor. Öyle ki; Çilek odası dolu araçlar  ayda bir kez dünyayı dolaşacak kadar yol katediyor.


Çilek’in 2023 Hedefi Bin 100 Mağaza

Tüm Dünyada büyüme stratejisi ile yeni pazarlara ulaşan Çilek, 2014 yılında yurtiçi ve yurtdışında toplamda 35 Yeni Satış noktası açarak %18 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Hindistan’da mağaza açan ilk Türk markası oldu. Yine 2014 yılında  Suudi Arabistan İran, Tunus, Kazakistan, Gürcistan, Güney Afrika, Senegal ve İspanya’da yeni satış noktaları açtı. Güney Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’da ilk satışını gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönemde yurt dışındaki yatırımlarına devam edecek olan Çilek, özellikle Endonezya, Yeni Zelanda, Özbekistan, İngiltere, Amerika, Tanzanya, Kenya ve Çin gibi yeni ülkelere gitmek, mevcut ülkelerde de mağaza sayılarını artırarak 2023 hedefi olan yurt dışında 1.100 mağazaya ulaşmak yolunda çalışıyor. 


Çeyrek Milyon Çocuğa Ulaşan Çilek Araba Karyolalar, Yan Yana Gelse Türkiye’yi Dolaşır

Türkiye’de ilk araba karyola üretimini yapan ve satışa sunan Çilek, şimdiye kadar çeyrek milyon çocuğun hayalindeki arabayı, odalarıyla buluşturdu. Erkek ve kız çocukları için farklı renk ve temalarda üretilen araba karyolalar, her geçen yıl geliştirilen teknolojilerle birleştirerek akıllı hale getirildi. Bluetooth bağlantısı, hoparlör, usb gibi özelliklere sahip yeni nesil araba karyolalar, çocuk ve gençlerin, hem kaliteli hem de eğlenceli vakit geçirmeleri için fırsat sunuyor. Bugüne kadar üretilen araba karyolaların yan yana konulduğu düşünüldüğünde, Tüm Türkiye’yi doşacak kadar yer kaplıyor.



Geri Dön