25 / 04 / 2024

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyanın en çok borç yapan ülkelerinin listesi açıklandı. Listenin birinci sırasında 30,5 trilyon dolarla ABD yer alırken 14,9 trilyon dolarla Japonya ikinci, 10,6 trilyon dolarla Çin üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin listedeki yeri ise şaşırttı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında, 2021 sonuna kıyasla 1,7 milyar dolar azalışla 167,3 milyar dolar oldu.

TCMB mart dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmelerini yayınladı. Buna göre, mart ayında özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu 2021 sonuna kıyasla 1,7 milyar dolar azalarak 167,3 milyar dolara geriledi.

Bu dönemde, özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2,1 milyar dolar düşüşle 159,5 milyar dolar, kısa vadeli kredi borcu (ticari krediler hariç) da 394 milyon dolar artışla 7,9 milyar dolar oldu.

BANKALARIN UZUN VADELİ KREDİ BİÇİMİNDEKİ BORÇLANMALARI AZALDI

Bankaların uzun vadeli kredi biçimindeki borçlanmaları martta 2021 sonuna göre 1,1 milyar dolar azaldı, tahvil ihracı borçlanmaları da 1,4 milyar dolar düşüşle 18,6 milyar dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön