23 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük döviz rezervi hangi ülkede? İlk sıraya şaşıracaksınız

Dünyanın en büyük döviz rezervi hangi ülkede? İlk sıraya şaşıracaksınız

En güncel veri kabul edilen 2021 Kasım ayı verilerine göre en çok döviz rezervine sahip merkez bankaları listelendi İşte tüm detaylar... 



Çin, şaşırtıcı bir şekilde 3.193 trilyon dolarlık varlığa sahip uluslararası rezervler açısından daimi liderliğini korumuş oldu. İkinci sırayı 1.238 trilyon dolarla Japonya alırken, üçüncü sırayı 892 milyar dolar varlıkla İsviçre almış oldu.

Ukrayna'yla ilgili yaptırımlar nedeniyle Batı tarafından dondurulanlar da dahil olmak üzere Rusya'nın varlıkları 540 milyar dolara yükseldi. Bu, Rusya'nın geçen yazdan beri dördüncü sırada yer alan Hindistan'ı yerinden etmesine izin verdi. Eylül sonu itibarıyla Hindistan'ın varlıkları 532 milyar doları buldu. İki ülke 2015'ten beri bu göstergede birbiriyle yarışıyor.

Rapora göre, ilk 10'un alt yarısında, gelişmekte olan ekonomilerin gelişmiş piyasa emsallerini geride bıraktığı ilginç bir eğilim görüldü. Hong Kong altıncı en büyük rezerv sahibi olarak Suudi Arabistan tarafından yerinden edildi, Güney Kore yedi numaraya geriledi. Brezilya dokuzuncu sıraya yükseldi ve Singapur da onuncu sıraya geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön