29 / 03 / 2024

Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında 40'a yakın Türk firması bulunuyor!

Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında 40'a yakın Türk firması bulunuyor!

Başkan İbrahim Burkay, Ticari Safari projesi kapsamında yurt dışından ve yurt içinden alım heyetlerini üyeleriyle buluşturduklarını söyledi. Burkay, dünyanın en büyük inşaat şirketlerii arasında 40'a yakın Türk firmasının yer aldığını belirtti.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO)desteğiyle hazırlanan '26. Uluslarası Yapı ve Yaşam Fuarı' ile '9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri' ile 'Bursa Kent 2014' fuarları Bursalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, inşaat sektörünün istihdam üzerindeki olumlu etkileri ve gayri safi yurt içi hasılanın ortalama yüzde 10'una denk gelen büyüklüğü ile Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını söyledi. Burkay, "İnşaat sektörümüz hem yurt içinde büyümeye ve istihdama katkı sağlıyor, hem de küresel arenada bayrağımızı yükseklere çıkararak göğsümüzü kabartıyor. Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında 40'a yakın Türk firmasının bulunması da firmalarımızın uluslararası arenadaki başarısını ortaya koyuyor" dedi. 


12 BİN ÜYE FUARLARA GİDECEK

 İbrahim Burkay, "BTSO olarak ortak akılla belirlediğimiz ve kentimizin gelecek vizyonu için kurguladığımız oyun planında firmalarımızın sürdürülebilir bir büyüme yakalaması, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve rekabetçilikleri büyük önem taşıyor. Bu noktada özellikle üretici kimliğiyle öne çıkan firmalarımızın ihracat potansiyellerini artırmak için hayata geçirdiğimiz Küresel Fuar Acentesi projemizle üyelerimizi dünyanın dört bir yanındaki fuarlara götürüyoruz" diye konuştu. 


Küresel Fuar Acentesi Projesi ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini Dubai ve Berlin'de gerçekleştirilen fuarlara götürdüklerini hatırlatan Burkay, 4 yılda 12 bin BTSO üyesini sektörlerinde dünyadaki en önemli fuarlara götürmeyi hedeflediklerini vurguladı. 


Bursa Hayat


Geri Dön