26 / 04 / 2024

Dünyanın en derin havuzu İtalya'da!

Dünyanın en derin havuzu İtalya'da!

İtalya'nın Montegrotto Terme isimli küçük bir sahil kasabasında bulunan bir otel, dünyanın en geniş havuzunu bünyesinde barındırıyor. Derinliği 40 metreyi bulan havuzu, dalış eğitimleri için ideal...



İtalya'da bir otelin derinliği 40 metreyi bulan havuzu, dalış eğitimleri için ideal... Havuzda ayrıca çeşitli terapi aktiviteleri yapılıyor.


İtalya'nın Montegrotto Terme isimli küçük bir sahil kasabasında bulunan bir otel, dünyanın en geniş havuzunu bünyesinde barındırıyor. Geçtiğimiz haziran ayında inşaatı tamamlanan, derinliği 40 metreyi bulan havuz, dalış ve çeşitli eğitimler için kullanılabiliyor. Toplam derinliği 14 katlı binaya eşdeğer olan havuz 4 bin 300 metre küp su hacmine sahip. Isı düzenleyiciler sayesinde havuzdaki suyun sıcaklığı 32 ila 34 derece arasına sabitleniyor. Silindirik yapıya sahip havuzun içinde eğitimler sırasında kullanılması için çeşitli mağara geçitler ve çıkıntılar bulunuyor. Y-40 adı verilen havuzda eğitim alan dalışçılar, doğal ortamdaki dalış sırasında yaşayacakları zorlukları da test edebiliyor. Dalış imkanlarının dışında Aqua Fitness, Watsu ve Hydro-kinesi Terapisi gibi aktiviteler de sunan havuzun belli bir kısmında hamileler ve çocuklar için güvenli alan da oluşturulmuş. Ayrıca suyla arası iyi olmayan müşteriler havuzun içine yerleştirilen saydam bir su altı gözlem tüneli sayesinde Y-40'ı görme fırsatı buluyor.


Sabah 


Geri Dön