26 / 04 / 2024

Dünyanın en iyi projesi İstMarina satısta şampiyon!

Dünyanın en iyi projesi İstMarina satısta şampiyon!

GECEN ay International Property Awards tarafından 'Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme' projesi seçilen DAP Yapı'nın İstMarina projesi, Emlak Konut GYO bağımsız bölüm raporuna göre, gelir kaleminde en fazla satısı gerçeklesen proje oldu.



GECEN ay International Property Awards tarafından 'Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme' projesi seçilen DAP Yapı'nın İstMarina projesi, Emlak Konut GYO bağımsız bölüm raporuna göre, 1003 adetlik satıs adediyle 2014'te yıllık bazda, gelir kaleminde en fazla satısı gerçeklesen proje oldu. İstanbul Kartal'da hayata gecen proje toplam satışlardan 626 milyon 375 bin 658 lira gelir elde etti. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstMarina projesi için yıllarca çalışıp, araştırma yaptıklarını belirterek "Çalışmalarımızın karşılığını önce Londra, akabinde Dubai'den aldığımız uluslararası ödüller ile taçlandırdık. İstanbul'un en gözde ve yükselen bölgelerinde hem is hem de konut projelerimizle ülkemize değer kattık. DAP Yapı olarak is ve yasam projeleriyle İstanbul'un farklı bölgelerinde gelecegin projelerini geliştiriyoruz" dedi. 


Pendik'e 1.5 milyarlık yatırım 


ÖNÜMÜZDEKİ dönem çalışmalarına ilişkin olarak da bilgi veren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Polisan Holding ile Pendik'teki 175 bin metrekare büyüklüğündeki arsaları için görüşme halinde olduklarını belirtti. Yılmaz, şunları söyledi: "Pendik'teki arsanın yanında 40-50 dönümlük bir arsa daha var. İkisini bütünlestirip 220 bin metrekareye ulaşacağız. Oraya küçük bir şehir kurmak istiyoruz. İçinde otel, rezidans, konut ve ofis olan bir konsept düşünüyoruz. 

1.5 milyar TL'lik yatırım planlıyoruz." HEP İstanbul'dan ev alanın üc 'dikili ağacı' olacak TEKFEN Emlak Geliştirme, İstanbul'daki yeni projesi HEP İstanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. Bu kapsamda HEP İstanbul'dan daire sahibi olanlar için TEMA aracılığı ile  İzmir  Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan dikilecek. Bu sayede HEP İstanbul sakinlerinin, Urla Kadıocavık'ta 5 bin agadık bir hatıra ormanları olacak. HEP İstanbul'dan daire sahibi olanlar, katkıda bulundukları fidanlar için sertifikalarını da alacak. TEMA Vakfı aracılığıyla İzmir Kadıovacık'a 5 bin fidanlık katkıda bulunan HEP İstanbul projesi, çevreye verdiği önemi proje içerisinde de yansıtıyor. Su ana kadar geliştirdiği tüm projelerde çevre bilincini ve sürdürülebilirliği kendisine ilke edinen Tekfen Emlak Geliştirme, HEP İstanbul'daki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 11 blokta toplanan 1424 konutluk projenin yüzde 74'lük kısmı peyzaja ayrılan HEP İstanbul'un dört mevsim yeşil kalması hedefleniyor. 


Gayrimenkulde 'profesyonel dönem' 


ÖZELLİKLE büyük kentlerde yapılaşmaya ilişkin atılan adımların, önümüzdeki 5 yıllık süreçte gayrimenkul yatırımlarını mahalle aralarından tamamen kurtararak, sektörde 'profesyonel dönemin' başlamasını sağlayacağı belirtildi. Onursal AS'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, ABD ve Avrupa gibi yerlerde en önemli sektörler arasında yer alan gayrimenkul yatırım uzmanlığının, ülkemizde uzunca yıllar kendilerini 'emlakcı' olarak tanımlayan kişiler tarafından yürütülmeye çalışıldığını kaydetti. 

Ehil ellere teslim edilecek Ûngün, şunları söyledi: "İnşaat sektöründeki hızlı gelişimin doğru okunması durumunda gayrimenkul yatırımlarının en büyük kazanç kapısı olacağı, yatırımcılar tarafından görüldü. Yatırımların ehil ellere teslimi de en az bu kadar önem kazandı. Yani bu sektörde yılların geleneği sonlanıyor diyebiliriz. Teknolojinin bu kadar etkin kullanıldığı, yasal düzenlemelerin yatırımcıların ufkunu ve hareket alanını genişlettiği bu dönemde profesyonellik ön plana çıkıyor." 


Star


Geri Dön