19 / 04 / 2024

Dünyanın en pahalı evleri burada! O evlerde kimler yaşıyor..

Dünyanın en pahalı evleri burada! O evlerde kimler yaşıyor..

Dünyanın en pahalı evlerinin fiyatları, özellikleri, sahipleri bu haberde. En pahalı ev, sanıldığı gibi ABD veya Avrupa'da değil Asya kıtasında...



İşte dünyanın en pahalı evleri...

1. Antilla, Bombay, Hindistan: 1 milyar dolar

Dünyanın en zengin 5. ismi olan Hint işadamı Mukesh Ambani, kendisine 1 milyar dolara mal olan bu 27 katlı gökdelenin sahibi.

Antilla adı verilen 27 katlı kulenin hiçbir katı diğerine benzemiyor. Ambani'nin benzersiz evini ABD'li mimarlık şirketi Perkins Will and Hirsch Bedner Associates tasarladı.

Öyle ki, binaya tam 9 asansörle çıkılıyor. Görkemli yapıda avizelerle kaplı büyük bir balo salonu ve en üstteki dört katında Arap Denizi manzarası bulunuyor.

Dokuz asansörlü evde, sağlık kulübü, jimnastik salonu, dans stüdyosu, balo salonu, konuk odaları, çok sayıda dinlenme odası, 50 kişilik sinema salonu, katlarda bahçeler, 3 adet helikopter pisti 160 araçlık oto park bulunuyor.

2. Villa Leopolda, Fransız Rivierası, Fransa: 506 milyon dolar

Son zamanlarda basın sayesinde daha da meşhur olan bu villa French Riviera bölgesinde 1902 yılında Belçika kralı Leopold II tarafından inşa edilmişti.

Daha önce bir çok kişi tarafından alınıp satılmış olan bu villa aslında Edmond Safra ve karısı Lily'e aittir ancak Bill Gates'e satıldığı iddiaları da basında yer almaktadır.

Villa 11 oda, 14 banyo, çok sayıdaki havuzu ve 50 tam zamanlı bahçıvana ihtiyaç duyan aşırı büyük bahçeleri ile inanılmaz boyutlardadır.

3. The Penthouse, Londra, İngiltere: 200 milyon dolar

Ünlü Number One Hyde Park adresindeki diğer muhteşem 82 dairenin en üstünde yer alan dünyanın en pahalı apartman dairesinin metrekaresi 60.000 sterlin.

çok özel 'SAS'larla güvenliği sağlanan dairenin, panik odası, kurşun geçirmez camları, göz tarayıcıları ve hatta yakındaki Mandarin Oteline gizli bir geçiş tüneli bile bulunmakta.

Binada, Spa, squash kortları, ve hatta şarap tatma odaları bile mevcut. Binanın 24 saat oda servisi bulunmaktadır.

4. Fairfield Pond, The Hamptons, ABD : 170 milyon dolar

Ira Rennert'a ait olan bu malikane, 63 hektarlık alanıyla Amerika kıtasındaki en büyük ev.

Bu malikane, 29 oda, 39 banyo, 27 metre uzunluğunda bir yemek odası, 5 tenis kortu, bowling salonu, 150.000 dolar değerindeki jakuzisi ile lükste sınır tanımıyor.

5. Hearst Malikanesi, Beverly Hills, ABD: 165 milyon dolar

Daha önce medya devi William Randolph Hearst'e ait olan bu malikane 6 daireden oluşuyor.

Godfather filminde de kullanılan bu evin, 3 yüzme havuzu, 6 şöminesi, tenis kortları, gece kulübü ve 29 odası var. Amerikan başkanı John Kennedy'nin de balayını geçirdiği bu evin önemli komşularından biri Tom Cruise ve Katie Holmes çifti ile David ve Victoria Beckam çifti.

6. Franchuk Villa, Kensington, İngiltere: 161 milyon dolar

Londra 1997 yılına kadar sadece kızların gittiği bir hazırlık okulu olan ev, 2006 yılında Ukraynalı Elena Franchuk tarafından alınıp 10 milyon sterlin harcanarak geliştirilmiş.   şžimdi ise Lübnanlı girişimci Musa Salem'in sahibi olduğu 5 katlı villanın, 10 adası, yer altında bir havuzu, sinema salonu, panik odası, saunası ve jimnastik salonu bulunuyor.

7. “The Pinnacle, ” Montana, ABD: 155 milyon dolar

Tim ve Edra Blixseth'lere ait olan bu 10 odalı dağ evi, diğerlerine kıyasla o kadar büyük olmasa da, evin her köşesini ve araba yolunu da kaplayan yerden ısıtma sistemi, evin içindeki ve dışındaki yüzme havuzları, evdeki tüm banyolarda bulunan şömineler, devasa şarap mahzeni, jimnastik salonu ve masaj odası ile dünyanın en pahalı evlerinden biri olma özelliğini kazanıyor.

8. “The Manor, ” Los Angeles, ABD: 150 milyon dolar

Fransız şžato Stiliyle, 1991 yılında inşa edilen 123 odalı malikane Los Angeles eyaletindeki en büyük özel mülk olan ev özelliğini taşıyor.

Odalarının toplam alanının 5248 metrekare olduğu malikane 4.6 hektardan daha geniş bir alanı kapsıyor.
İçerisinde tenis kortları, buz pateni sahası, 2 yüzme havuzu, 3 mutfak, çok sayıda bahçe, özel bir meyve bahçesi, bowling salonu, güzellik salonu, spa, sinema ve 100 aracın sığabileceği bir otopark bulunmakta.

Malikanenin 1 katı ise tamamen gardrop olarak kullanılıyor.

9. Updown Sarayı, Windlesham, Surrey, İngiltere: 139 milyon dolar

İngiltere 'nin güneydoğusunda Surrey 'deki bu dev malikane 58 hektarlık bir bahçeye inşa edilmiştir.
Buckingham Sarayı 'nın rakibi olarak nitelendirilen 103 odalı bu evde, onlarca yüzme havuzu, sinema salonu, tenis kortları, 8 limuzinin park edebileceği bir otopark, squash ve bowling salonları bile bulunuyor.

10. Drakula şžatosu, Romanya: 135 milyon dolar

Tüyler ürperten bir ismi olsa da, Romanya'daki Drakula şžatosu dünyanın en pahalı evlerinden biridir.1980'lerde müzeye dönüştürülen şato, sahibi olan Avusturya Arşidükü Dominic tarafından satışa çıkarılmıştır ancak satıldığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. şžatonun ilk sahibi olan Dominic'in büyükannesi Kraliçe Marie'dir.

57 odası, 17 yatak odası bulunan şato, Kont Drakula'nın yaratıcısı İrlanda'lı yazar Bram Stoker'ın ilham kaynağı olan hükümdar Kazıklı Voyvoda'yla ilişkilendirilse de, tarihi kayıtlarda Vlad'ın şatoda çok kısa bir süre yaşadığı belirtiliyor.

Sabah


Geri Dön