26 / 04 / 2024

Dünyanın iki numarası değişti: serveti 146 milyar dolar!

Dünyanın iki numarası değişti: serveti 146 milyar dolar!

Hint milyarder ve iş insanı Gautam Adani Amazon’un kurucusunu geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.



Adani Group kurucu ve başkanı olan Gautam Adani Amazon şirketinin kurcusu Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.

Amazon kurcusu Jeff Bezos'un sahip olduğu mal varlığının New York saatiyle 10:38’de 145,8 milyar dolara düşmesi nedeniyle , Gautam Adani sahip olduğu 146,9 milyar dolarlık sahip servetiyle listede Bezos’u tahtından ederek ikinci sıraya yerleşti. Dünyanın en zengin kişilerin yer aldığı listenin ilk basamağında ise 260 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk yer alıyor.

Analistler son duruma bakıldığında, servet sıralamasında yaşanan değişimin kısa vadeli olabileceğini ve akabinde büyük ölçüde bu yıl 2022’de yüzde 26'dan fazla düşüş gösteren Amazon hisselerine bağlı olduğunu düşünüyorlar.

Adani Group’un kurucusu, Hint iş insanı Gautam Adani, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahtından indirerek dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak listeye girdi.

Dünyanın iki numarası değişti: serveti 146 milyar dolar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön