19 / 04 / 2024

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...



Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim, hem tatil yaparken, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu. Takvim'de yer alan habere göre; son dönemde hayata geçirilen projeler ise bölgenin doğal yapısını bozdu. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düğmeye bastı.

Dünyanın ve Türkiye nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Projeler askıya alındı

Yalıkavak Mahallesi'nde yapılaşmanın durdurulmasına karar verilirken, milyon dolarlara satılan evlerin projelerinin askıya alındığı kaydedildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise devam eden inşaatların sonlandırılmasını talep etti. 

Dünyanın ve Türkiye nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

"Bodrum’u koruyacağız"

Bodrum’u korumak zorunda olduklarını söyleyen Aras, "Yani biz hep şunu söylüyoruz. Bodrum’un korunmaya ihtiyacı var ve imar planları eliyle Bodrum’da büyük bir tahribat yaşanıyor. Burada kaçak inşaat yapılmıyor. Burada şu anda mevcut hak verilen planlar yoluyla yapılaşma hızla ilerliyor. Anayasal hak. İnsanlar imar durumu belgesi almaya geldiği zaman, ‘ben arsama inşaat yapacağım’ dediği zaman ‘hayır sen bunu yapamazsın çünkü biz Bodrum’u koruyacağız’ diyemiyorsun. Zaten imar planları belli alanlarda bu hakkı tanımış insanlara. O yüzden bizim burada yapacağımız iş o planları revize ederek, mahkememizin ve bilirkişinin de buradaki çekincelerine dayanak olacak şekilde düzenlemek ve 1/100000, 1/25000 planlara uygun hale getirmek. Tekrar tekrar söylüyorum asıl yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapacak. Turizm Bakanlığımızın da yetkileri var. Onların da söyleyecekleri sözler vardır" dedi. 

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!


Geri Dön