29 / 03 / 2024

Dursun Özbek projelerle borcu kapatırsa tek başına seçime gider!

Dursun Özbek projelerle borcu kapatırsa tek başına seçime gider!

AMK Gazetesi GS'deki son gelişmeyi kaleme aldı: "Bir sonraki seçim sürecine 1.5 yıl var. Dursun Özbek bu dönemde projenin startını verir ve Emlak Konut'tan alacağı gelir garantisi ile faizli banka borcunu kapatabilirse, gelecek kongrede tek başına seçime gidebilir"



Galatasaray Genel Kurulu, konjonktüre ve siyasi ortama uygun karar vererek; Riva ve Florya arazilerinin devletle işbirliği yapılarak proje geliştirmesi için Dursun Özbek ve ekibine tartışılmaz bir çoğunlukta güvenoyu desteği verdi. Karizması yeterli olmasa da Dursun Özbek çalışkan bir başkan. Başarı için karizma yetmeyeceğine göre biz çalışkan yönünden yana çıkalım ve kendisine destek verelim. Başarı öyle bir kriter ki bazen çok çalışkan olmak da yetmez. Dursun Özbek'in aldığı yetki oranı neredeyse yüzde 90 çoğunluğa yakındı. Bu, aynı zamanda güvenoyu demektir. Bir sonraki seçim sürecine 1.5 yıl var. Dursun Özbek bu dönemde projenin startını verir ve Emlak Konut'tan alacağı gelir garantisi ile faizli banka borcunu kapatabilirse, gelecek kongrede tek başına seçime girer.

İNAN KIRAÇ'A RAĞMEN

Olağanüstü genel kurulun en büyük işaretlerinden biri de abartılı İnan Kıraç balonunun tamamen fıslamasıydı. İnan Kıraç, zamanında Faruk Süren, Özhan Canaydın ve Adnan Polat'a da karşıydı. Bu 3 başkan da Kıraç'a rağmen rahat rahat seçim kazanmışlardı. O dönemlerde de Kıraç, ortama göre yön belirler ve bu başkanların yanında yer alırdı. Sadece Ünal Aysal'a açık destek verdi ki, zaten o dönem ‘Lise Hazirunu'nun tamamı Adnan Polat'ı çiğ çiğ yemek için aylardır diyetteydi. Dursun Özbek son 1 ayda epey konuştu. Artık icraat zamanı. Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yetersizliğini çok iyi kullandı ve Florya için de her hakkı elde etti.

RIEKERINK’I ELEŞTİRMEK

Galatasaray, evinde sezonun ilk yenilgisini Ersun Yanal'ın perişan görünümündeki Trabzon'undan aldı. İlk yenilgide Riekerink'i yemek için kolları sıvayanları gördüm. Çıkardığı kadronun yanlışlığından başladılar. Maçtan önce çoğunluk Galatasaray'ın ideal on birini nihayet bulduğunu öne sürüyordu. Riekerink'li Galatasaray biraz abartıldı zaten. JOR Bey'in harika insani tavırlarından etkilenip de bu furyaya katılanlar olduğu gibi geçen yıl yaşanan fiyasko sonrasında buldumcuk olanlar da var. Galatasaray'ın çoğunluğun iddia ettiği gibi geniş ve alternatifli kadrosu yok. Kadroda 6 sağbek var, toplasan 1 etmez. Stoperlerin çoğu fiziksel özürlü.

SESİ KISIN VE BEKLEYİN

Chedjou, Hakan, Semih ve Serdar Aziz kolay sakatlanan oyuncular. Hepsi kariyer düşüşünde. Selçuk ve Tolga ikilisine tek bir alternatif var: De Jong. O da geldiği gün sakatlandı. Eren'in alternatifi yok. Sneijder yatarak kazandığı 4 milyon Euro ile ancak sosyal medyada aktif görünüyor. Sinan Gümüş abartıldı ve iki uyduruk maçta gol attığı için “Türk Milli Takımı'nı ne zaman seçeceksin” gibi aptalca sorulardan sarhoş olup hepten dağıldı. Bruma dışında rakip için tehlikeli oyuncun yok. Bu koşullarda Riekerink dengeli bir takımı geliştirdi. Bırakın Riekerink'i de elinde her türlü malzeme olan, istediği oyuncuyu seçme yetisine sahip olan teknik adamların, takımlarını ne hale getirdiğine bakın. Galatasaray sezon sonuna kadar Riekerink'le olmaya mecbur, sesi kısın ve bekleyin.

ÖNCE TESİS ARAZİSİ

Şimdi TT Arena'ya yakın yerde tesis arazisini öncelikle gerçekleştirmeli ki, paranın kolayca geleceği Florya için proje hayata geçebilsin. Ve tüm bu proje popülist yaklaşımlarla heba edilmesin. Önce faizli banka borcu kapatılmazsa Galatasaray Camiası topyekûn Dursun Özbek'in iki yakasına yapışır. Çünkü Galatasaray son kurşununu sıktı. Başka Riva ve Florya yok. Artık sorumsuz yönetici icraatlarıyla borçlanmak devri kapanmalı. Bunu da Dursun Özbek gerçekleştirirse tüm karizma ve hitabet noksanlığına rağmen efsane başkan olabilir.


AMK


Geri Dön