26 / 04 / 2024

Düşler Vadisi'nde 2. Etap'ta 200 villanın satışı başlıyor!

Düşler Vadisi'nde 2. Etap'ta 200 villanın satışı başlıyor!

Galatasaray'ın Riva'daki arazisinde hayata geçen Düşler Vadisi'nde 2 Etap satışları başlıyor. Projenin geliri 4 milyar TL'yi aşacak. 



Emlak Konut GYO'nun açtığı ihaleyle Galatasaray Kulübü'nün Riva arazisindeki konut projesinin yapımını 2018 yılında üstlenen ve Düşler Vadisi Riva adıyla projede ilk etabı biten Yılmaz İnşaat, ikinci etapta 200 villanın satışına başlayacak.

Ekonomist'ten Sibel Atik'in haberine göre; Şu zamana kadar 1,5 milyar TL gelir elde edilen ve bunun yüzde 20'sinin GS Kulübü'nün kasasına girdiği projede, gelir beklentisi de arttı. İlk açıklandığında 2,8 milyar TL toplam gelir sağlaması tahmin edilen proje, artan fiyatların etkisiyle beklenenin üstünde gelir getirecek. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Hakan Yılmaz, 2024 başında tamamlanması öngörülen projenin 4 milyar TL geliri aşacağını ifade ediyor. Yılmaz, "Yüksek enflasyon dünyanın sorunu, dolar bazında tüm metallerde artış söz konusu. Dolayısıyla bu fiyat artışları maliyetlere yansıyor, bu da ev fiyatlarını yukarı çekiyor" diye konuştu.

İLK ETAP EKİMDE

Emlak Konut ile Galatasaray Kulübü'nün Florya ve Riva arazisi protokolünde yaşadığı anlaşmazlığı Aralık 2019 senesinde çözmesiyle hızlanan projede, yapımı tamamlanan ilk etap villaların teslimi için de gün sayılıyor. 1 milyon 157 bin metrekare büyüklüğündeki arazide inşa edilen projenin ilk etap konutları için önümüzdeki ay hak sahipleri için anahtar teslim töreni düzenleyeceklerini aktaran Hakan Yılmaz, "500 villanın ardından, şimdilerde ikinci etaptan 200 villanın da satışına hazırlanıyoruz" diyor. Yeni etabın da katkısıyla bu yıl sonunda 2 milyar TL gelire ulaşmayı beklediklerini anlatan Hakan Yılmaz, projede konutların iç döşemeleri olmadan teslim edildiği söylüyor. 

İÇ DÖŞEME HİZMETİ

Villa sahiplerinin isteklerine göre evin içini döşeyebilecekleri bir sistemle satış yaptıklarını kaydeden Yılmaz, iç döşeme konusunda kendilerinden hizmet almak isteyenlerin ise evin metrekaresi ve yapılacak dekorasyona göre 600 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen bir tutar ödediklerini söylüyor. İhale sürecinin ardından iki yıl konsept ve proje çalışmaları yapılan projede villaların teslimat sözleşmesine göre ilerlediğini ve sosyal donatıları ile alıcılara 15 Ekim'de anahtar teslim edeceklerini belirten Yılmaz, "Bu villaları 36 aylık teslim süresinden de önce teslim etmiş olacağız" diye konuştu.

Düşler Vadisi nde 2. Etap ta 200 villanın satışı başlıyor!

"Kredi faizleri yüzde l'in altında olmalı” 

Konut satışlarının hareketlilik kazanması için kredi faizlerinin yüzde 1'in altına çekilmesinin çok önemli olduğunu belirten Hakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor: "2020'de bunu başarmıştık. Konut piyasasında hareketliliğin azaldığı o dönemde ilgili bakanlık öncülüğünde kamu bankaları konut kredi faiz oranlarını aşağıya çekmişti. O dönemde yatırımcı ve ev sahibi olmak isteyenler bu cazip şartları çok iyi değerlendirmiş, bu hareketlilik konut satışında geçtiğimiz yılı rekorla kapatmamızda büyük etken olmuştu. Önümüzdeki süreçte konut kredi faizlerinin yüzde 1'in altına çekilmesiyle geçtiğimiz yıl gördüğümüz pozitif tabloyu tekrar yaşayabiliriz."

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi projesinin değeri ne kadar?

https://www.duslervadisiriva.com/


 


Geri Dön