20 / 04 / 2024

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları yarın başlıyor!

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları yarın başlıyor!

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren imar barışı için başvurular devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara düşük faizli imar barışı kredisi başvurularını yarından itibaren gerçekleştirebilecek.



Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı için başvurular 8 Haziran'da başladı. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış imara aykırı binalar için 31 Ekim'e kadar başvuru yapılarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınabiliyor. Bu belgenin bedeli ise yıl sonuna kadar ödenebiliyor. Şu ana kadar 3 milyon 158 bin kişinin başvuru yaptığı İmar Barışı’nda bankalar da vatandaşın ödemelerini kolaylaştırmak adına düşük faizli krediler veriyor.

Başvurular yarın başlıyor

Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’ın ortak kampanyasında Kayıt Belgesi için kredi başvurusu yapan vatandaşa düşük faizli kredi verilecek. Bu kampanyaya göre; başvuru sahipleri 60 ay vade ve 1.33’ten başlayan faizle kredi alabiliyor. 20 bin liraya kadar olan kredilerde faiz 1.33 iken, 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 1.48; 100 bin lira ve üzeri kredilerde ise yüzde 1.65 olacak. 

31 Aralık 2017'den önce yapılmış imara aykırı yapılar için müracaatlar e-Devlet üzerinden veya Çevre Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerinden yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeri ve yapının maliyeti toplanarak hesaplanıyor. Toplam maliyetin konutta yüzde 3, ticaride yüzde 5’i bedel olarak alınıyor. Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri de Ziraat Bankası’na yapılıyor.

41 soruda imar barışı!

 


Geri Dön