16 / 04 / 2024

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren İmar Barışı için başvurular devam ederken, Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara da bankalar yardım eli uzattı. Peki düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?



Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı için başvurular 31 Ekim’e kadar devam ediyor. Posta gazetesinden Hülya Çaylak'un haberine göre, barış kapsamında imara aykırı yapılara ‘Yapı Kayıt Belgesi’ veriliyor. Bu belgenin bedelinin sene sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Bankalar vatandaşın ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla Kayıt Belgesi özelinde kredi kampanyaları açıklarken, bir destek de Çevre Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, 3 kamu bankasıyla işbirliği yaptı.

PAZARTESİ BAŞLIYOR

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank’ın ortak kampanyasında Kayıt Belgesi için kredi başvurusu yapan vatandaşlara düşük faizli kredi verilecek. Buna göre; başvuru sahipleri 60 ay vade ve 1.33’ten başlayan faizle kredi alabiliyor. 20 bin TL'ye kadar olan kredilerde faiz 1.33 iken, 100 bin TL'ye kadar olan kredilerde yüzde 1.48; 100 bin lira ve üzeri kredilerde ise yüzde 1.65 olacak. Kampanya 6 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

KONUTTA YÜZDE 3

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış imara aykırı yapılar için müracaatlar e-Devlet üzerinden veya Çevre Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerinden gerçekleştiriliyor. Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeri ve yapının maliyeti toplanarak hesaplanıyor. Toplam maliyetin konutta yüzde 3, ticaride ise yüzde 5’i bedel olarak alınıyor. Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri Ziraat Bankası’na yapılıyor.

41 soruda imar barışı!


Geri Dön