23 / 04 / 2024

Örnektepe’de kentsel dönüşüm kapsamında 28 dönümlük projenin ilk aşaması başlıyor!

Örnektepe’de kentsel dönüşüm kapsamında 28 dönümlük projenin ilk aşaması başlıyor!

Örnektepe’de kentsel dönüşüm kapsamına alınan 28 dönümlük projenin ilk aşaması başlıyor. Mahalle dokusunun korunacağı projede hak sahiplerinin binaları yenilenecek, mahalleliden herhangi bir ödeme alınmayacak.



Örnektepe’de kentsel dönüşüm kapsamına alınan 28 dönümlük projenin ilk aşaması başlıyor. Mahalle dokusunun korunacağı projede hak sahiplerinin binaları yenilenecek, herhangi bir ödeme alınmayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol imzalandı. Örnektepe’de yıkımı gerçekleştirilen ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan 28 dönümlük projenin ilk aşaması başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokolü imzaladı. Daha önce projenin belli bir kısmını hayata geçirmek için kolları sıvayan Amplio ise proje dışında kaldı.  


ŞİMDİ SIRA İHALELERE GELDİ 


Projenin iki etaptan oluştuğunu ve birinci etapta bulunan tüm hak sahipleriye anlaştıklarını belirten Demircan, “Birinci etapta tahliyeleri yaptık, kira yardımları başladı, yıkımları gerçekleştirdik. Hemen yapım ihalelerini gerçekleştireceğiz. Projenin ikinci etabıyla ilgili vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Şifahi olarak yüzde 100 mutabakat var” diye konuştu.



Tüm belediyeler gelsin 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakanlık olarak kentsel dönüşümde 'mahalle' tarzını özellikle benimsediklerini belirterek, "İnsanlık olarak, siyasi olarak, külterel olarak mahalle tarzı bizim tercih ettiğimiz tarzdır" dedi. Türkiye genelindeki bütün belediyelere seslenen Güllüce, "Siyasi partisi ne olursa olsun gelsinler, kentsel dönüşüm genel müdürlüğümüzle muhatap olsunlar" diye konuştu. 


Akşam 


Geri Dön