19 / 04 / 2024

Düzce Akçakoca'ya arıtma tesisi müjdesi!

Düzce Akçakoca'ya arıtma tesisi müjdesi!

Düzce il genelindeki DSİ yatırımları Akçakoca’da ele alındı. Diapolis otelde yapılan toplantıya Düzce Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz katıldı.




Düzce il genelindeki DSİ yatırımları Akçakoca’da ele alındı. Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir ile tüm Belediye Başkanlarının katıldığı toplantıda DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, bölgedeki DSİ yatırımlardaki gelişmeleri dile getirdi. Diapolis otelde yapılan toplantıya Düzce Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz katıldı.  


DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Düzce ilinin her köşesinde yatırımların var olduğunu ve birçok çalışmanın da proje aşamasında olduğunu belirterek "Düzce’de birçok yatırımları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Aynı zamanda Düzce’nin baraj, sulama, içme suyu ihtiyaçları gibi birçok sorunu çözümündeyiz. Düzce ovasındaki sulama inşaatı çalışmaları sürüyor’ dedi. Mahmut Dündar, Düzce genelinde arıtma tesisleriyle ilgili soru üzerine "Bizim arıtma ile ilgili bir sorunumuz yok. İshale hattı işi hemen ihale ettik ve 3,5 ay gibi sürede tamamladık. Arıtma yeri ile alakalı bir sıkıntımız vardı. Arıtma alanı ile ilgili tespit ettiğimiz alanda vatandaşlarımızla karşılıklı uzlaşma yöntemiyle uzlaşmaya gidelim dedik. Hatta farklı fiyatlarda teklif ettik. Bundan sonraki süreç mahkeme süreci oldu. Mahkeme süreci sonrasında kamulaştırma yapılıp arıtma tesis yapımı başlayacaktır. 2016 yılında Arıtma tesis inşatına başlanacaktır" dedi. Düzce’de köprü inşaatlarına da değinen Dündar, "Köprülerimiz büyük köprüler ve Osmanlı motifli köprüler şeklinde olacaktır. Kubbeli şeklinde köprüler inşa edilecektir. Düzce düzlük bir arazi olduğu için taşkın halinde zorluklar oluşuyor ve Belediye Başkanları ile bu konularda istişare ederek köprüleri yapacağız’’ diye konuştu. Melen Barajı konusuna değinen Dündar, ‘İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan baraj inşaatı çalışmaları devam ediyor, ishale hatları yapılıyor ve bir kısmı tamamlandı bir kısmı inşaatı devam ediyor. İstimlaklar konusunda bir sorun yok" diye konuştu.

 

Düzce Belediyesi


Düzce Belediyesi


Geri Dön