25 / 04 / 2024

e-Devletinizi hemen kontrol edin! Maaşınız kesilebilir!

e-Devletinizi hemen kontrol edin! Maaşınız kesilebilir!

SGK sahte sigorta bildirimlerini denetlemeye devam ediyor; maaşınız kesilebilir ve sigorta ödemlerinde geriye dönük ödeme istenebilir...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetlemelerine hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan biri de ‘sahte sigorta bildirimi’ denetlemesi. Sahte sigorta bildirimlerinde tepsi halinde kişilerin maaşı kesiliyor ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geriye dönük ödeme isteyebiliyor. Çalışan vatandaşların bu konuda mağduriyet yaşmaması için e-Devlet hesabı üzerinden maaş bordrosunu kontrol etmesi gerekiyor.

HİZMET DÖKÜMÜNDE BU HARFLER VARSA MAAŞ KESİLEBİLİR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaptığı açıklamada hizmet dökümü kısmında S,Ş ve K harfi bulunanların maaşlarının kesilebileceğini ve ayrıca bu kişilerden geriye dönük ödeme talep edilebileceğini kaydetti. Vatandaşların bu tür sıkıntılar yaşamaması için e-Devlet hesaplarında yer alan hizmet dökümü kısmını kontrol etmeleri gerekiyor.

Sizin de eğer maaş bordrolarınızda S,Ş, ve K harfleri varsa kesinlikle dikkatli olmanız gerekiyor çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),sahte sigorta bildirimleri için hemen işlem başlatıyor.

SİGORTA VE EMELİLİĞİNİZ İPTAL OLABİLİR

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), sahte sigorta bildirimleri için uyguladığı bu denetimler de eğer  maaş bordronuzda bu harfler varsa sigortanız hatta emekliliğiniz bile iptal olabilir.

PEKİ BU HARFLER NE ANLAMA GELİYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), sahte sigorta bildirimlerinin tespiti için S,Ş ve K harflerini kullanıyor. Peki maaş bordrolarında bulunan bu harfler ne anlama geliyor?

Maaş bordrolarında bulunan bu harflerin hepsinin birer anlamı var.

Bordrolarda bulunan S harfi “Sahte”, Ş harfi “Şüpheli” ve K harfi “Kontrollü” anlamlarını taşıyor.

e-Devletinizi hemen kontrol edin! Maaşınız kesilebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön