08 / 05 / 2024

e-Devlet'ten başvuran anne babalar müjde! PTT'den hemen çocuk destek parasını alacaksınız! Çocuk Destek Bileşeni 2023 ..

e-Devlet'ten başvuran anne babalar müjde! PTT'den hemen çocuk destek parasını alacaksınız! Çocuk Destek Bileşeni 2023 ..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli hanelere çocuk parası veriyor. e-Devlet'ten başvuran anne babalar müjde! PTT'den hemen çocuk destek parasını alacaksınız! Çocuk Destek Bileşenine 2023 ödeme tarihi...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Destek Paketi kapsamına aldığı "Çocuk Destek Bileşeni" ile tüm çocuklu hanelere gerekli şartları karşıladıktan sonra para desteği sağlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk parası ödemeleri hakkında açıklama yapmıştı. Bakan Yanık, para yardımının miktarı ve koşullarının detaylarını duyurmuştu.

ŞUBAT AYI DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık 2022 Perşembe günü hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Vatandaşlar şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. Fakat Aile Bakanlığı konuya dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

e-Devlet ten başvuran anne babalar müjde! PTT den hemen çocuk destek parasını alacaksınız! Çocuk Destek Bileşeni 2023 ..

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU!

Maddi durumı iyi olmayan ve çocuğu olan aileler bu desteklerden kolaylıkla yararlanabilecek. e-Devlet'ten ya da SYDV’ler aracılığıyla yapılacak başvurular onay sürecine dahil olacak.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİNE ZAM YAPILACAK MI?

Proje kapsamında çocuk sayısına göre anne, babalara aylık ödeme sağlanacak. 12 ay verilecek para yardımı maaş gibi hemen hesaplara art arda yatırılcak. Vatandaşlar şubat ayı ödemelerinin zamlı olup olmayacağını merak ediyor.

Fakat bakanlık konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ocak ayında ise hesaplara şu miktarda ödeme yapılmıştı: 

Bir iki çocuklu hanelere 350 TL , üç çocuklu hanelerde yaşayan aileler ise 450 TL destek verilecek.

Dört çocuklu hanelere 550 TL , beş ve daha fazla çocuklu hanelerde ise 650 TL yardım sağlanacak.

Çocuk desteğinden faydalanma koşulları da belli oldu. Türkiye Aile Destek Programı’na başvuru yaptıktan sonra ailede yaşayan kişilerin aylık geliri tespiti inceleniyor.

Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olmasında ise ihtiyaç sahiplerine para yardımı veriyor.

Aile Bakanlığı 1250 TL'ye yeni ay okkalı zam mı yapacak mı? Aile Destek Şubat ayı ne zaman yatacak 2023?

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dolar tam tamına o rakamı görecek! İşte son dakika dolar/TL kuru...


Geri Dön