25 / 04 / 2024

EBRD'den Kovid 19 için 1 milyar avroluk yardım!

EBRD'den Kovid 19 için 1 milyar avroluk yardım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle mücadele eden bölgelerdeki şirketlere yardım için 1 milyar avroluk "acil durum dayanışma paketi" açıkladı...



Dünyayı saran koronavirüse varşı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), salgınla mücadele eden şirketlere yardım edeceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada,söz konusu pakete ilişkin teklifin, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı gelişen 38 ekonomide yatırım yapan bankaların hissedarlarınca kabul edildiği aktarıldı.

Acil durum programı dahilinde EBRD'nin "dayanıklılık çerçevesi" oluşturacağının ifade edildiği açıklamada, bu doğrultuda geçici kredi zorlukları yaşayan ve güçlü iş temelleri olan mevcut banka müşterilerine finansman sağlanacağı kaydedildi.

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını ve ekonomik sonuçlarının banka ile faaliyet gösterdikleri ülkeler için benzeri görülmeyen bir zorluk oluşturduğunu altını çizdi.

Chakrabarti, "Banka, hissedarları, faaliyet gösterdiği ülkeler, ortakları ve müşterileriyle dayanışma içinde salgına yanıt vermek amacıyla, mevcut müşterileri için acil likidite, işletme sermayesi ve ticaret finansmanını kapsayan 1 milyar avroluk yeni ve ilave finansman oluşturmuştur." dedi.

Yapılan açıklamada, planlanan önlemlerin özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek amacıyla ticaret finansmanının genişletilmesini ve finansal kuruluşlar aracılığıyla 2 yıla kadar kısa vadeli finansman sağlanmasını içereceği aktarıldı. 

Kısa vadeli işletme sermayesi olanaklarının sağlanacağının belirtildiği açıklamada, mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması ihtiyaçlarının değerlendirileceği de aktarıldı.

EBRD yeni Türkiye stratejisini açıkladı!


Geri Dön