29 / 03 / 2024

Ebru Özdemir: Sabiha Gökçen'in çevresi göç aldı refah arttı!

Ebru Özdemir: Sabiha Gökçen'in çevresi göç aldı refah arttı!

Funda Özkan Akşam Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir ile yaptığı söyleşiye yer verdi...



Funda Özkan Akşam Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir ile yaptığı söyleşiye yer verdi.



Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir söyleşimizde “Havalimanı çevreye inanılmaz pozitif etki yaratıyor. Bunu Sabiha Gökçen’de de gördük. Bölgedeki pasaport sahibi olanlar bile altı katına çıktı. Nüfus, işyerleri artıyor. Oteller yapılıyor, arazi fiyatları artıyor. Teknopark yapıldı, konut yerleşimi artıyor, AVM oldu, havalimanı çevresindeki refah düzeyi artırıyor. Aynısının yeni havalimanında olacağını düşünüyoruz” diyordu. 


Ebru Özdemir, Pendik İlçesi’nde yaptırdıkları kamuoyu araştırmasını gönderdi. 

Özellikle ‘nüfus artıyor’ sözüne takılmıştım. İstanbul’un yeni havalimanıyla 17 milyonluk kente göç daha da mı artacak? 

Sabiha Gökçen’deki veriler bir göçten bahsediyor ama İstanbul içi göç bu, hatta ilçe içi. 

Araştırmada, bölgede oturmadan önce nerede ikamet ettikleri soruluyor? Hane halkını temsilen yanıt verenlerin yüzde 57’si yine Pendik’te ikamet ettiklerini söylüyor. Yüzde 12’si daha önce Kartal’da, yüzde 9’u ise Maltepe’de oturuyormuş. İstanbul dışından göç edenlerin oranı sadece yüzde 5. 

Şunu da belirtmek gerekiyor: Bölgede daha önce çoğunlukla kooperatifler ve göçmen konutları varken, yaşanan gelişmelerle birlikte inşaat firmaları da kaliteli konutlar üretmeye başladı. Pendik’te ikamet edilen süre içinde refahının artığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 36. 

Katılımcılara bir de Sabiha Gökçen’in sağladığı kolaylıklar sorulmuş. 

Yüzde 73’ü öncelikle iş olanakları ve istihdam seçeneğini işaretlemiş. 

Yüzde 64’ü “Ulaşım kolaylaştı” demiş. 

Yüzde 56’sı sağlık hizmetleri arttı. 


Esnaf da, işadamı da memnun 


Araştırmada Sabiha Gökçen’in işyerlerine etkisi sorulmuş. İşyerlerini temsilen yanıt verenlerin yüzde 52’si müşteri sayısının artığını, yüzde 50’si de cirolarında artış olduğunu söylemiş. Çalışan sayısını artıranların oranı yüzde 42. Karlılığının artığını söyleyenlerin oranı da yüzde 47. 

Ebru Özdemir, yeni havalimanı için de şunları söylüyor: 

“Bizimle görüşmeye gelenler arasında fuar alanı yapmak isteyen var. Aslında Almanya’daki Messe büyüklüğünde İstanbul’da bir fuar alanı yok. Bu havalimanın üs konumu bu şekilde de tescil edilecek. Aynı şekilde kültür merkezi, ticaret merkezi olacak. Sabiha Gökçen’de de benzer durumda oldu, neresi orası, ulaşamıyoruz diyenler şimdi iyi ki var diyorlar.” 

Araştırmanın sonuç bölümünde de şu vurgu var: 

‘Sabiha Gökçen Havaalanı’nın işletmesinin Limak Yatırım Holding’e devredilmesi ve Limak Yatırım Holding’in bu bölgedeki yatırımları, bu yörenin gelişmesine en çok katkı sağlayan unsurdur.’ 


Funda Özkan/ Akşam 


Geri Dön