29 / 03 / 2024

Sabiha Gökçen'in yeni terminal inşaatı 2019'da başlayacak!

Sabiha Gökçen'in yeni terminal inşaatı 2019'da başlayacak!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Ersel Göral, İSG'nin yatırımlarından ve hedeflerinden bahsetti. Göral, yeni terminal inşaatının 2019'da başlayacağını müjdeledi.



İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) turizm ve havacılık sektörünün öncü kuruluşlarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya, İSG CEO’su Ersel Göral, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Dato Azmi Murad ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir katıldı.

 

Sabiha Gökçen in yeni terminal inşaatı 2019 da başlayacak!

 

Ticaret Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıda konuşan İSG CEO’su Ersel Göral, yeni açılan iç hatlar terminal ek binası, metro projesi ve İSG'nin projeleri hakkında açıklamalarda bullundu. Göral, Avrupa’nın ise 13’üncü havalimanı konumunda olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yeni yatırımlarını anlattı.

Avrupa’nın en yoğun 13’üncü havalimanı

Göral, “Geçtiğimiz yıl 31.3 milyon yolcuya hizmet verdik. 31 milyon yolcuyla Avrupa’nın en yoğun 13’üncü havalimanı olduk. Bu da Avrupa’daki birçok başkent havalimanından daha fazla yolcuya hizmet verdiğimiz anlamına geliyor. 2017 yılında bir önceki yıla göre trafiğimizi yüzde 6 artırdık. Bu sene çift haneli bir artış öngörüyoruz. Zira Ağustos sonu itibarıyla artışımız toplamda yüzde 11. Yılsonunda muhtemelen 34 milyon yolcunun üzerine çıkmış olacağız.” şeklinde konuştu. 

 Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı

İSG'nin Türkiye’de en fazla iç hat yolcusuna hizmet veren havalimanı olduğunu belirten Göral, “10 yılda yolcu sayımızı 9 kat artırdık. Bu artış bize birçok rekoru ve başarıyı da getirdi. 2009-2016 yılları arasında 7 yıl üst üste Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olduk. Dünya sivil havacılık tarihinde böyle bir başarı bulunmuyor.” dedi.

İkinci terminalin inşaatı 2019'da başlayacak

Sabiha Gökçen’in önümüzdeki yılsonunda ikinci piste kavuşacağını müjdesini veren Göral, ikinci terminalin inşaatına da 2019’da başlayacaklarını açıkladı. Göral, böylece hava trafiği kapasitesini ikiye katlayacaklarını söyledi.

Metro inşaatı devam ediyor

Yeni havalimanının Sabiha Gökçen'in değerini arttıracağını belirten Göral, “Osmangazi Köprüsü sayesinde Bursa ile Sabiha Gökçen arasındaki mesafe artık 1 saat. Bir başka önemli yatırım da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve ona bağlı Kuzey Marmara Otoyolu. Bu yol Avrupa’ya erişimimizi çok daha kolaylaştırdı. Ayrıca 2019’un ikinci yarısında bitmesi planlanan metro inşaatı da devam ediyor. İnşaat bittiğinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 35 dakikada Kadıköy’e, 45 dakikada Taksim’e ulaşmak mümkün olacak. İkinci aşamada ise metro hattı ile Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy üzerinden Üsküdar’a bağlanacağız” ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen’in Avrupa sıralamasına girme başarının temelinde kaliteli hizmetin yattığını belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, “Hepiniz gibi ben de İstanbul’u çok seviyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da Türkiye’deki tüm havalimanlarından daha çok seviyorum. Çünkü Kuzey Marmara Otoyolu ile evimden buraya ulaşmam 20 dakika. Bu çok büyük bir lüks. Sabiha Gökçen Havalimanı kendinizi evinizde hissettiren bir hizmet veriyor. Buradan Anadolu’nun her köşesine uçuş imkânı bulabiliyorsunuz. Sabiha Gökçen’in sağladığı en önemli avantajlardan biri de uçuşlarda çok az rötar olması. 2009 yılında terminal açılışında bulunmaktan heyecan duyduğum İstanbul Sabiha Gökçen, bugün dünyanın 44 ülkesine uçuş imkânı tanıyan bir havalimanı. Avrupa sıralamasına girmiş, önemli bir havalimanlarından birisi. Bunu sağlayan en önemli şey ise kaliteli hizmet” şeklinde konuştu.


Geri Dön