18 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havaalanı 2 ödül daha kazandı!

Sabiha Gökçen Havaalanı 2 ödül daha kazandı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı Yeni Terminal binası başarılı mimari tasarımı ile yurt içinde beğeni toplarken yurtdışında da mimarlık ve gayrimenkul alanında ödüller kazanmaya devam ediyor



İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı Yeni Terminal binası başarılı mimari tasarımı ile yurt içinde beğeni toplarken yurtdışında da mimarlık ve gayrimenkul alanında ödüller kazanmaya devam ediyor.

Mimari tasarımını Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı 'nın yaptığı terminal, 17.si düzenlenen Avrupa Gayrimenkul ödül programında kamu yapıları kategorisinde ödüle değer görüldü. Sektörde en üst düzeyde mükemmellik ve başarı kriteri ile tanınan ödül programı tüm dünyadan gayrimenkul ve emlak sektöründe görev alan profesyonellere açık bir yarışma ortamı sunuyor. Bu yıl ödül programı Bloomberg ve Google işbirliği ile düzenleniyor. Ödüle hak kazananlar 80 kişilik uzman bir jüri tarafından seçiliyor.

Yapı bu ödül dışında, Avrupa Yapısal çelik Konvansiyonu ECCS 'nin 1997 yılından beri 2 yılda bir dağıttığı çelik tasarım ödülünü kazandı. Avrupa Yapısal çelik Konvansiyonu 1955 yılında kurulmuş olan, üye ülkelerdeki çelik inşaat sektörünü temsil eden kurumları bir araya getiren uluslararası bir federasyon. Bu yarışma ve ödül programı ile çeliğin mimaride ve inşaat alanında üstün nitelikte ve yaratıcı kullanımı teşvik ediliyor.

Sabiha Gökçen Havaalanı Terminal binası ile çifte ödül kazan Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı 1954 yılına uzanan geçmişi ile Türkiye 'nin en kurumsal ve köklü mimarlık bürolarından birisi. Metrocity, İş Bankası Kuleleri gibi bir çok projede imzaları bulunuyor.
Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı ödülleri ardı ardına 22 Eylül 'de 2011 Avrupa Yapısal çelik Kongresi kapsamında Berlin 'de ve 23 Eylül 'de Londra 'da düzenlenecek törenlerde alacak.

Büro ortaklarından Dilgün Saklar, ödüller hakkında bilgi verirken “Bu tür yüksek rekabet ortamının olduğu ödül programlarında Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı 'nın ve diğer Türk mimarlık bürolarının kazandığı ödüller, Türk mimarlığının uluslar arası inşaat ve mimarlık ortamında ulaştığı yüksek seviyeyi göstermesi bakımından önem gösteriyor. ” dedi.

Ek bilgi için:
www.tekelisisa.com  (Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı web sayfası)
http://www.propertyawards.net/   (Gayrimenkul ödülleri web sayfası)
http://www.eccs-congress2011.com/   (çelik ödülünün verildiği kongrenin web sayfası)
http://v3.arkitera.com/competition.phpaction=displayCompetition&ID=1291   (çelik ödüllerinin Arkitera 'da duyurusu)

 


Geri Dön