27 / 04 / 2024

ECE, eski Tatilya arazisine galaksi temalı AVM yapacak

ECE, eski Tatilya arazisine galaksi temalı AVM yapacak

Almanya merkezli alışveriş yatırımcısı ECE Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt'ta eski Tatilya'nın bulunduğu araziye 220 milyon euro yatırımla, 'galaksi' temalı Marmara Park Alışveriş Merkezi'ne başlıyor



Almanya merkezli alışveriş yatırımcısı ECE Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt'ta eski Tatilya'nın bulunduğu araziye 220 milyon euro yatırımla, 'galaksi' temalı Marmara Park Alışveriş Merkezi'ne başlıyor. İŞ GYO'nun sahibi olduğu arazi üzerine yapılacak yatırımla 4 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Yatırımın inşaatına Ocak 2011'de başlanacak 2012'nin son çeyreğinde ise tamamlanacak. ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Türkiye'nin grup için büyük bir potansiyel taşıdığına değinerek kısa vadeli değil uzun vadeli yatırımcı olduklarını hatırlattı. 10 yıldan bu yana Türkiye'de olduklarına değinen Hohlman, Marmara Park'ın da Türkiye'deki 8'inci AVM'leri olacağını söyledi. Marmara Park'ın yapılacağı arazinin sahibi İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de yatırımın hemen yanında bulunan Real Marketin de endi arazilerinde olduğunu ve iki yatırımın birbirine entegre olacağını açıkladı. Tanes, her iki gruptan elde edilecek toplam kira gelirinin minimum 6 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

 

'Galaksi'li alışveriş merkezi geliyor

Ece Türkiye, İstanbul Beylikdüzü'nde Esenyurt bölgesinde, 220 milyon Euro yatırımla, 'galaksi' temalı Marmara Park Alışveriş Merkezi'ni inşa ediyor.

Yaklaşık 100 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4 bin araçlık otoparkı ile AVM'de 250'den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak. Tatilya'nın yerine yapılacak merkezin inşaatına Ocak 2011'de başlanacak ve açılışı 2012'nin sonbaharında gerçekleştirilecek. Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde 'Lunaryum', 'Solaryum' ve 'Galaksi Köprüsü' olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak. Eğlence alanları, Galaksi temalı Eğlence Merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesi'ni de içinde barındırıyor. Marmara Park, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin olağanüstü hareketlerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi görecek.

Projenin tanıtımında konuşan Ece Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, merkezin Türkiye'deki 8. AVM'leri olacağını ve 4 bin kişiye daha istihdam sağlayacağını söyledi. 82 milyon nüfusu ve ortalama yaşı 46 olan Almanya'nın her sene nüfusu 500 bin azalırken, ortalama yaşı 28 olan 72 milyonluk Türkiye'nin nüfusunun ise her sene 500 bin kişi arttığına işaret eden Hohlmann, "Geleceğin nerede olacağına ilişkin rahatlıkla tahminde bulunabiliriz. Almanya'da 30 yıldaki gelişmeyi biz Türkiye'de 10 sene içinde bekliyoruz." ifadesini kullandı. 2015 yılı itibarıyla Türkiye'de 20'den fazla alışveriş merkezi yönetmek gibi bir hedefleri bulunduğuna da işaret eden Hohlmann, 50-60 bin kiralanabilir alanın üstünde merkezler yapmanın hedefleri arasında olduğunu kaydetti.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de Real'in de İş GYO'ya ait bir bina olduğunu, iki yapının birbirine geçişlerinin olmasını sağladıklarını, alışveriş merkezinin bir parçası gibi gözükeceğini belirtti. Tanes,  Marmaray  projesinin Beylikdüzü ve daha ileriye gideceğini, istasyonlarından birinin de büyük bir ihtimalle Marmara Park'ın hemen yakınlarında olacağını söyledi. Yıkılan Tatilya binasının yılda 500 bin dolar kira getirisi olduğunu ifade eden Tanes, ilave arsaları birleştirerek inşa ettikleri iki AVM'nin yıllık kirasının minimum 6 milyon dolar olacağını açıkladı.
Zaman

 

Galaksi temalı JAYM geliyor

İSTANBUL'a galaksi temalı alışveriş melezi inşa edilecek. Beylikdüzü bölgesine inşa edilecek Marmara Park Alışveriş Merkezi'nde, 100 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve 4 bin araçlık otopark yer alacak. Ünlü markalara evsahipliği yapacak alışveriş merkezinde, 250'den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, elektronik mağaza, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları yer alacak. Ece Türkiye'nin Ocak 2011 'de inşaatına başlayacağı AVM, E-5 üzerinde konumlanıyor.

Habertürk


Geri Dön