20 / 04 / 2024

Ede Tower, kadınlara özel pozitif ayrımcı uygulamalarıyla dikkati çekiyor!

Ede Tower, kadınlara özel pozitif ayrımcı uygulamalarıyla dikkati çekiyor!

Firma: Detaş Konut

Proje: Ede Tower

Ankara Mogan Gölü’ nün hemen yanı başında, İncek’ in en gözde noktasında yükselen kule konut projesi Ede Tower, kadınlara özel pozitif ayrımcı uygulamalarıyla dikkati çekiyor.



İnşaat sektörünün iki güçlü kuruluşu ‘’Detaş Konut A.Ş.’’ ile ‘On-Taş İnşaat Ltd.Şti” şirketlerini bir araya getiren 35 katlı proje, ’’kadının zor olan hayatını kolaylaştıracak ayrıntılarla’’ donatıldı.

Proje ortaklarından Serhan Bulut, ev alınırken kadınların tercihinin çok etkili olduğunu belirtti. Kadının konutu sadece estetik açıdan değil, fonksiyonellik açısından da değerlendirdiğini kaydeden Bulut,  konutun cephesinden, mutfakta kullanılan malzemelere kadar her konuda fikir  liderinin kadın olduğunun altını çizdi. 

Bulut, ‘’Kadın müşteri  çok bilinçli, kat planlarını çok iyi okuyor. Projenin kataloğunu alıp evde günlerce inceledikten sonra aklınıza gelmeyecek ayrıntıları soruyor. Doğrusu da bu.  Kadının yarattığı bu bilinçli alıcı profili, sektörü de olumlu anlamda geliştiriyor, şekillendiriyor. Yenilikçi ögeler sunan marjinal konseptler bile eğer kullanışlı, yaratıcı ve akılcı ise benimseniyorlar’’ diye konuştu.

Ede Tower’da kadınlara pozitif ayrımcılık

Ede Tower projesinin her aşamasında, kadınların konut seçimindeki kriterlerinin belirleyici etkisinin olduğunu vurgulayan Bulut,  şunları söyledİ:

‘’Ede Tower’da kadının zor olan hayatını kolaylaştıracak her ayrıntı düşünüldü. En son teknoloji akıllı ev sistemi, özellikle çalışan veya tek başına yaşayan kadınları çok rahatlatacak. Evinin ısı, elektrik, su, ev aletleri gibi birçok fonksiyonunu, eve gelmeden internetten ya da cep telefonundan kontrol edebilecek. Örneğin sabah fırına yemeğini koyduysa işten çıkmadan önce internet üzerinden fırını çalıştırabilecek ve eve geldiğinde yemek hazır olacak. Su baskınında sistem anında elektriği kesecek ve güvenliğe haber verecek. Evdeyken market alışverişini akıllı ev sistemi aracılığıyla yapabilecek. Eve yorgun olarak dönüyorsa, welcome home sistemini aktif hale getirerek müzikle karşılanacaklar. 24. kattaki muhteşem Mogan ve  Ankara  manzaralı restoranda ailesiyle, arkadaşlarıyla ya da kendi başına oturup yemek yiyebilecek.  Kadının mutfağa verdiği önemi dikkate alarak, bir çok projenin salonu büyüklüğünde bir alanı mutfağa ayırdık. Kadın; tek başına, çocuğu ya da eşi ile birlikte binadan çıkmadan yüzme havuzu, fitness, hamam, sauna, fin hamamı, jakuzi ve yürüyüş yollarında spor yapıp stres atabilecek.  Ede Tower  kampuslarla çevrili. Çocuğun okula erişiminin kolaylığı kadını da rahatlatacak. Çocuğunu oyun alanlarına güvenle gönderebilecek, kapalı devre sistemle sürekli takip edebilecek. Güvenliğe büyük önem verdiğimiz için çocuklu aileler kadar yalnız yaşayan hanımlar da rahat edecek.’’

Ede Tower’da her şey çok net 

Ede Tower’ın projesi çizilirken, alan kaybı olmamasına özellikle dikkat ettiklerini kaydeden Bulut, ‘’Kadınların alan kaybına tahammülleri yok, bunun bilincindeyiz. Evin her santimini değerlendirmek istiyorlar. Kadın net rakamlar duymak istiyor. (Bizde her şey çok net) sloganıyla evin metrekaresini soranlara, brüt değil net alanları söylüyoruz. 1+1 konutlarımızı bile yalnız yaşayan kadınlara ve küçük, çekirdek ailelere göre dizayn ettik.  Bu konutlara soyunma odası koyduk. Kadınların yüksek tavan beklentisini de tavan yüksekliğini 3 metre yaparak karşıladık. Otopark artık sadece erkeklerin değil, özellikle çalışan ya da tek başına yaşayan kadınların da tercih nedeni. Her sakin için en az bir açık ve bir kapalı otopark imkanı sunduk.’’ dedi.  

Ede Tower’da, 1+1 konutlar 75.5, 81 ve 87 metrekare, 2+1 konutlar 111 metrekare, 3+1 konutlar 132.5 ve 168.5 metrekare, 4+1 konutlar ise 205.5 metrekare net alanlara sahip olacak. 

2013 yılının Temmuz ayında temeli atılan Ede Tower’da, anahtar teslimler 2015 yılının Kasım ayında yapılacak.



projeye sor



Geri Dön