19 / 04 / 2024

Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak?

Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak?

Edirne Öğretmenevi otelinin de bulunduğu ana bina, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı. Peki, yeni Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak? CHP'li Gaytancıoğlu sordu...



Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak?


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Öğretmenevi'nin ne zaman faaliyete geçeceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

Gaytancıoğlu önergesinde "1999 yılından bu yana Edirne Merkez'de hizmet veren Edirne Öğretmenevi otelinin de bulunduğu ana binaya İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilmiştir. Yıkım kararı ile birlikte yenisinin yapılmasına yönelik hiçbir açıklama yapılmadan Öğretmenevi kapatılmış, Milli Eğitimce kurumun kapatılmasıyla birlikte Öğretmenevleri yönetmeliğine göre, tüm topluma hizmet eden Meriç Nehri kenarındaki sosyal tesiste kapatılmıştır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerinde Edirne Öğretmenevinin yeniden hizmete açılacağının söylendiğimi ifade eden Gaytancıoğlu "Bu süre içinde FETÖ terör örgütü mensuplarına ait 4 adet taşınmaza el konulmuş, bu taşınmazlardan biri Kredi Yurtlar Kurumuna verilmiş, birisi İmam Hatip Ortaokulu, birisi Yatılı Kız Kuran Kursu ve diğeri de Kız İmam Hatip Lisesi yapılmıştır."Halbuki öğretmenlerimizin mağduriyetinin önlenmesi açısından, yeni Öğretmenevi yapılana kadar el konulan bu 4 kurumdan birisi Edirne Öğretmenevi olarak değerlendirilebilirdi." şeklinde açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu öğretmenevine ilişkin Bakan Selçuk'a 3 soru sordu.

Gaytancıoğlu'nun soruları

1. Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacaktır?

2. Edirne Öğretmenevi yapılana kadar Milli Eğitim Bakanlığına yada diğer kamu kurumlarından birine ait taşınmazlarda Öğretmenevinin faaliyete geçirilmesini düşünüyor musunuz ?

3. FETÖ terör örgütünden Hâzineye devrolunan taşınmazlardan birinin Öğretmenevi olarak kullanılmasına neden olanak sağlanmamıştır?

 


Geri Dön