16 / 04 / 2024

Edirne'de konut kiraları arttı!

Edirne'de konut kiraları arttı!

Edirne'de Trakya Üniversitesine öğrenci kayıtlarının başlamasıyla ilde ev kiralarının arttığı ifade edildi. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Başkanı Serhat Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıt yaptıran öğrencilerin bazıların yurt haricinde kiralık evleri tercih ettiğini belirtti.



Edirne'de Trakya Üniversitesine öğrenci kayıtlarının başlamasıyla ilde ev kiralarının arttığı ifade edildi. 

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıt yaptıran öğrencilerin bazıların yurt haricinde kiralık evleri tercih ettiğini belirtti. 

Öğrenci sayısının her yıl arttığını, yurtlarda yer bulamayan öğrencilerin kiralık daire ve apartlara yönelttiğini ifade eden Çeker, "Edirne'miz öğrenci şehri. Öğrencilerin gelmesiyle herkes kiralık daire aramaya başladı. Öğrenci sayımız da bayağı bir çoğaldı. 


Özel yurtlar da devlet yurtları da bu konuda yetersiz. Yalnız bu konuda bu sene bir sıkıntı var. 

Kiralık daire sayısı çok az. En büyük sıkıntımız da o. Az olduğu için de kiralık daire fiyatlarımız çok yüksek. 1 + 1'ler bile 700-800 lira gibi ücrete denk geliyor. Bir öğrenci için de bu yüksek bir ücret." dedi. 

İlde özel yurtların sayısının az olduğunu, kiralık daire sayısının da kısıtlı olduğunu dile getiren Çeker, kentte öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti.


Tekirdağ Şafak Gazetesi




Haber Edirne Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Edirne  Emlakçılar Odası Başkanı Serhat Çeker, üniversite kayıtlarının ardından öğrencilerin barınma ihtiyaçları için kiralık ev, apart, yurt arayışı içinde olduklarını söyledi. Çeker, yeni eğitim öğretim yılında kiralık ev arayan öğrenciler için ev fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu belirtti.


Başkan Çeker, 2016/2017 eğitim öğretim yılı öncesinde Trakya Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerin, barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kiralık ev, apart, yurt arayışına girdiklerini ifade etti. Çeker, bu sene kiralık ev fiyatlarının geçen yıla oranla daha pahalı olduğunu dile getirerek, öğrencilerin ev bulmada zorluk yaşayabileceklerine dikkat çekti.


Bu sene kentte kiralık evlerin sayısında düşüş olduğunu ve bunun da kira fiyatlarına yansıdığını vurgulayan Çeker, “Edirne’miz öğrenci şehri. Yerleştirmeler ve kayıtlar oldu. Bunların yanı sıra herkes kiralık daire aramaya başladı. Hali vakti yerinde olan veliler, 1+1 bile olsa bir daire alayım diyor. 4-5 sene kira ödeyeceğime daire bizim olur kira ödemekten kurtuluruz diyor. Hem çocuğumun okulu bittikten sonra satarız düşüncesiyle bunun da bir kıpırtısı var. İnşallah iyi olacaktır. Edirne’mizde her geçen gün üniversitede yeni branşlar açılıyor. Öğrenci sayımız da baya bir çoğaldı. Özel yurtlarda devlet yurtları da bu konuda yetersiz. Yalnız bu konuda bu sene bir sıkıntı var. Sıkıntı da şu:  kiralık daire sayısı çok az. En büyük sıkıntımız da o. Az olduğu için de kiralık daire fiyatlarımız çok yüksek. 1+1’ler bile 700-800 lira gibi ücrete denk geliyor. Bir öğrenci için de bu yüksek bir ücret. Özel yurtlara bakıyorsun. Onların da sayısı az. Kiralık sayısı da bu sene oldukça düşük. Baya bir sıkıntılı ortam var bu konuda” şeklinde konuştu.


Kaleiçi en ucuzu


Öğrencilerin yaşayabileceği alanlar arasında en ucuz kiralık evlerin Kaleiçi’nde olduğunu, buna karşılık yeni yerleşim bölgelerinde 1+1 evlerin bile bin liradan kiraya çıktığını belirterek, “En ucuz ve uygun fiyat Kaleiçi, Kıyık taraflarıdır. Sabuni Mahallesi gibi yerlerde kiralar biraz daha düşük. Çünkü yeni yerleşim yeri değil burası. Buradaki yapıların hepsi eski yapı. Nereden baksan 30 yıllık yapılar. Binevler, Şükrüpaşa Mahallesi’ne doğru geçtiğimiz zaman konut kiralar baya yükseliyor. Bin liraya kiralık daire var. O evler için ancak 4 öğrenci birleşirse eve çıkabilirler.  Mal sahipleri de ya 1-2 öğrenci tutsun istiyor. Ancak kira fiyatları oldukça yüksek kalamıyorlar” dedi.




Edirne Yenigün


Geri Dön