19 / 04 / 2024

Edirne'de konut satışları artacak!

Edirne'de konut satışları artacak!

Kudret Gayrimenkul sahibi Kudret Uybaş, Edirne'deki konut satışlarını ve projeleri değerlendirdi. Uybaş, bölgede bu yıl konut satışlarının artacağını söyledi.



Kudret Gayrimenkul sahibi Kudret Uybaş yaptığı açıklamada; bölgedeki konut satışları ve beklentiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


Açıklamasına, '2017 yılının Ocak ve Şubat ayları, emlak piyasasının durgun olduğu dönemleri geride bıraktık." diyerek, başlayan Uybaş, şunları söyledi: "İlkbaharın gelmesiyle birlikte Keşan merkez ve sahil bölgelerinde konut satışlarının artacağmı düşünüyorum. TÜİK'in verilerine göre; 2016 yılında 7 bin 949 konut satışı yapıldığını görmekteyiz. 2017 yılında, bu rakamın 10 bini bulacağını düşünüyoruz. Konut satışlarının artması, nüfusun artmasıyla orantılıdır." 


Kudret Uybaş sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İnsanlar,  TOKİ  ve toplu konutların dışında, şuanda bireysel satın almalarda bulunuyorlar. Yeni bir dairenin yapılması hem o dairenin satılması hem de yeni alanın eski dairesini satması anlamına geliyor. Bu zincirleme bir alım-satım faaliyetini oluşturuyor. Aynca, bölgemizde müstakil konut yapımının da, hızlı bir şekilde arttığını görmekteyiz. Bunun 2017 yılında hızlı şekilde artacağını düşünüyorum. İnsanlar şuanda, apartman hayatını bırakıp, bahçeli evlerde yaşamaya yöneliyor.  Doğalgazın gelecek olması da, bu piyasadaki satışları hızlandırdı." 


Arsa fiyatları hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Uybaş, şunlan söyledi: 


"Arsa fiyatları son 2 yılda ciddi bir ivme kazandı. 300 metrekare bir arsayı, 2013-2014 tarihlerinde, 30 bin-40 bin liraya satarken; bu fiyatlar şuanda 80 bin-100  bin lira aralığında olduğunu görmekteyiz. Keşan'da yeni mahalle olan İzzetiye ve Paşayiğit; köy olarak da, Çamlıca ve Bahçeköy gibi yerlerde İstanbul ya da şehir dışındaki insanların taleplerinin fazla olduğunu görüyoruz. Satışların 2017 yılında daha fazla olacağmı düşünüyorum." 


Kudret Uybaş, sözlerini "Geçen yıl ülkede istenmeyen olayların yaşanması nedeniyle, tüm sektörler gibi konut sektörü ve tatil turizmi büyük yara almıştı. Geçen yıl yatınm yapamayan ve tatile gelemeyenlerin bu yıl geleceklerini düşünüyorum. Güzel bir yılın geçeceğime inanıyorum." diyerek tamamladı. 



Son Haber


Geri Dön