20 / 04 / 2024

Edith Macefield'in efsane evi satılıyor!

Edith Macefield'in efsane evi satılıyor!

ABD'nin Washington eyaletinde 84 yaşındaki Edith Macefield'e AVM yapımı için yıkmak istedikleri evi karşılığında 1 milyon dolar teklif etmişlerdi. Macefield'in 1 milyon doları reddederek satmadığı ev şimdi satılıyor.



Edith Macefield, alışveriş merkezi yapımı için yıkmak istedikleri evi karşılığında teklif ettikleri 1 milyon doları kabul etmeyerek proje sahiplerini hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü tek istediği, yaşamını anılarını biriktirdiği bu evde sürdürmekti, sonrasını umursamıyordu...


ABD'nin Washington eyaletinde 84 yaşındaki Edith Macefield'e aile yadigarı evi için 1 milyon dolar teklif edildi. Ancak anılarıyla yaşamak isteyen yaşlı kadın teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine alışveriş merkezi, yaklaşık 144 metrekarelik evinin çevresine inşa edildi. 2008 yılında yaşamını yitiren Macefield evini, çocuklarının eğitimi için AVM'nin yapımı sırasında tanıştığı inşaat işçisi Barry Martin'e bıraktı. 


Ardından Barry Martin'in yazdığı kitabın yanısıra, Pixar'ın ''Yukarı Bak'' filminden bazı yerel müzik festivallerine kadar birçok şeye ilham kaynağı olan bu ev satışa sunuluyor.


Evi kurtarıp bu öyküyü ölümsüzleştirmeyi amaçlayan bunun için bağış ve imza kampanyaları düzenleyen yerel gruplar da var. Bu nedenle evin ziyaretçisi hiç eksik olmuyor..


Takvim 


Geri Dön