19 / 04 / 2024

Edwards mağazalarının sayısı 15'e çıkacak!

Edwards mağazalarının sayısı 15'e çıkacak!

ANGLOSAKSON stili ile Amerika'da bir efsane haline gelen ve tüm dünyada "başkanların markası" olarak anılan Brooks Brothers, Aralık 2013'te İstanbul Zorlu Center ile girdiği Türkiye pazarında hedef büyüttü.



Türkiye distribütörlüğünü RMK Classic Giyim'in yaptığı Brooks Brothers, Mart 2014'te Akasya Acıbadem'de hizmete giren ikinci mağazanın ardından Mart 2015'de  Ankara  Panora AVM'de üçüncü mağazasını açtı. 



Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'de dört mağaza daha açmayı hedeflediklerini söyleyen Brooks Brothers'ın Türkiye CEO'su Füsun Kuran, öncelikli iller arasında  İzmir  ve Adana'nın geldiğini söyledi. Brooks Brothers'm 3'üncü mağazası Ankara Panora AVM'de hizmete girdi. 




ANKARA İSTANBULU YAKALADI 


Brooks Brothers'm Türkiye pazarında 15 ay gibi kısa bir sürede gösterdiği başarırım yurtdışı marka yetkililerini çok etkilendiğini söyleyen Kuran, "Başta Avrupa CEO'su olmak üzere tüm üst düzey marka yetkilileri başarımızın sırrım öğrenmek istiyor. Moda tutkunları tarafından beğeni ile takip edilen ve uzun zamandır Türkiye'ye gelmesi beklenen bir marka olmasının yam sıra kalitesi, hizmet anlayışı ve ulaşılabilir lüks sunması da etkili oldu" dedi. 



Ankara mağazasının ilk 4 gününde, Zorlu Center'daki performansı yakaladığını vurgulayan Kuran, "Biz 15 ayda 8 bin gömlek sattık. Fiyatların 2500 Euro civarında olduğu kişiye özel diküen takımlardan ise 75 tane sattık. Haziranda yapılacak genel seçimlerin takım satışlarına etkisinin olacağı söyleniyor" diye konuştu. 



İLK EDWARDS AKMERKEZ'E 


Seçkin marka karması ve kişiye özel hizmetleri 1994 yılından bu yana moda tutkunlarının gözdesi Edvvards markasının da artık RMK Classic Giyim çatısı altında olduğunu hatırlatan Kuran, şöyle konuştu: "Edvvards için yepyeni bir yapılanma sürecine girdik. Brooks Brothers'm genç koleksiyonu Red Fleece tasarımlarının yam sıra sürpriz markaların da yer alacağı yeni konseptimizin çok beğenileceğini düşünüyorum. Edwars, halen İstanbul Zincirlikuyu ve Kalamış Marina mağazalarıyla hizmet veriyor. Yakında Akmerkez'de yeni mağazamızı açacağız. Beş yıl içinde Edvvards mağazalarının sayısını 15'e çıkarmak istiyoruz. Eskiden ahşap bir tekne gibi olan konsept şimdi beyaz, genç, çağdaş çizgilere sahip. Fiyatların 4500 TL civarında olduğu kişiye özel dikim takımlardan ayda 20 tane yapılıyor. Brooks Brothers'taki gibi özel dikim günleri organize edeceğiz. Marka karması için birkaç tane Türk tasarımcıyla da anlaşacağız."


Sözcü


Geri Dön