28 / 03 / 2024

Efe Bezci: Kooperatifle konut alma eski cazibesini koruyor!

Efe Bezci: Kooperatifle konut alma eski cazibesini koruyor!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, kredi ile ev alma şartlarındaki zorluklar nedeniyle kooperatiflerin hala cazibesini koruduğunu söylüyor.



İnşaat sektörünün önde gelen firmaları kredili alıma göre çok daha uygun koşullarda ev sahibi yapan konut kooperatiflerinin 1990’lı yıllardaki “kötü ün”ünü ortadan kaldırmak için kolları sıvadı.


Başkent başta olmak üzere çok sayıda lokasyonda yaklaşık 50 yıldan beri inşaat sektörüne katkı sağlayan BESA Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, kredi ile ev alma şartlarındaki zorluklar nedeniyle kooperatiflerin halen cazibesini devam ettirdiğini kaydetti.


Buna karşın özellikle 1990’lı yıllarda bitmeyen inşaatlar, teslim edilmeyen konutlar, bir türlü kavuşulamayan tapular gibi çok sayıda sıkıntı nedeniyle konut kooperatifi ile ev sahibi olma fikrinin alıcıyı korkuttuğunu ifade eden Efe Bezci, şunları söyledi:


“Konut tercihleri değişirken, kimi alıcı bütçesine uygun evi bulmakta zorlanıyor. Yeni nesil projeler özellikle orta gelir grubunun bütçesini aşabiliyor. Bu yüzden kooperatif sistemi çok daha uygun geliyor. Ancak konut yapı kooperatiflerinin bir dönem çok fazla sıkıntı oluşturduğunu biliyoruz. Bitmeyen kooperatiflerin, mağdur olan alıcının sayısı ne yazık ki çok fazla. Ama artık o dönemler geride kaldı. Konut alıcısı tercihini güvenilir, tecrübeli, yaptığı işler yeni projelerinin teminatı olan firmaların hayata geçirdiği kooperatifleri gönül rahatlığıyla tercih edebilir.”


Bezci, BESA Grup olarak herkesin kaliteli ve lüks konuta ulaşabilmesi için Ankara’nın gözde yerleşim yerlerinden İncek’te iki dev projeyi kooperatif sistemiyle hayata geçirdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:


“Onlarca yıldan beri binlerce aileyi kaliteli ve lüks konutla tanıştıran BESA Grup olarak, ‘lüks kooperatif konutlar’ dönemine start verdik. İncek’te hayata geçirdiğimiz ATO Kooperatifi ve Kent İncek projelerimiz ile tüm gelir gruplarını aradıkları konforla tanıştıracağız. ATO Kooperatifi proje inşaatının yüzde 60’ını kısa sürede tamamladık, Kent İncek projemizde de çalışmalarımız sürüyor. Konut kooperatiflerinin elde ettiği kötü ünü BESA Grup kalitesiyle tamamen ortadan kaldırıyoruz.”



Geri Dön