20 / 04 / 2024

Efektif İnşaat Blox Haliç´in 3. Etabına Eylül'de başlayacak!

Efektif İnşaat Blox Haliç´in 3. Etabına Eylül'de başlayacak!

Büyükdere Caddesi´ne alternatif olarak gösterilen Kağıthane´deki Blox Haliç´in iki etabında sona yaklaşan Efektif İnşaat, üçüncü etaba eylülde başlayacak



Büyükdere Caddesi'ne paralel alternatif bir aks haline gelen Kağıthane´yi kendine üs olarak belirleyen Efektif İnşaat, ofis ve konut projelerinin yükseldiği ilçenin eski sanayi bölgesi imajını terk ederek yepyeni bir kimliğe bürünmesinde aktif rol oynuyor. Bu yılki hedeflerini "Yüzde 65´i tamamlanan Blox Haliç´in ikinci etabının satışlarını tamamlamak ve üçüncü etaba kazma vurmak" olarak tanımlayan Efektif Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Çakıcı, yılsonuna doğru Kağıthane´de yatırım yapmak isteyenlere yeni bir proje daha sunacaklarını dile getirdi.

Kriz sonrası hareketlenen 2010 yılında sağladığı en büyük yatırımı Blox Haliç´in ikinci etabının hayata geçmesi olarak gösteren Çakıcı, inşaat hızı ile "Blox" markasının tanınırlığının arttığını ve marka değerinin yükseldiğini belirtti.

GYO olmak istiyorlar
Stratejik önemine inandıkları ve Büyükdere aksının ağırlığını taşıyacak en güçlü alternatif bölge olan Kâğıthane´de arsa arayışlarını sürdürdüklerini dile getiren Ça kıcı, "Sonuçlandırma aşamasında olduğumuz bağlantılar gücümüze güç katacak. Gayrimenkul sektöründe hedefimiz sadece konut yatırımı yapmak değil. İsmimize değer katacağına inandığımız farklı konseptler, ortaklıklar ve mix projeler de 2010 yılının sonunda somutlaşmış olacak. GYO olma hedefine ulaşma çabamızda devam ediyor" diyerek sektörde güçlü bir oyuncu olmak istediklerini ifade etti.
62 daireden oluşan Blox Haliç'te birinci etabın satışlarını tamamladıklarını ve teslimatın Mart 2011'de yapılacağını söyleyen Ayşegül Çakıcı, 92 dairelik ikinci etapta ki satışların da yüzde 65'ini tamamladıklarını getirdi.
Efektif olarak Kağıthane bölgesinde nitelikli konut arayışına Blox Haliç ile cevap vermek istediklerini belirten Çakıcı, "Gayrimenkul sektöründe, firmalar 2009 yılının olumsuzluklarını minimuma indir mek için fiyat indirimi ni gündeme aldı. Biz bu fikrin aksine hareket ederek fiyat ve kalite konseptimizden taviz vermedik. Hedeflenen kitle ve butik proje sunumu ile istikrar ımızı koruduk. Bunun faydasını da 2010 yılında gördük" dedi.

Finans için erken davranıldı
2010 yılının ilk dönemi için finansal çalışmalara bir önceki yılda başladıklarını altını çizen Çakıcı, "Bağlantılarını kurarak uygulamaya aldığımız düşük faizli finansman paketini devam ettirdik. Bu artılarla hedef kitlenin alım gücünü güçlendirecek ve onlara cesaret verecek ödeme plan ları hazırladık. Yıl içinde kredi faiz leri de düşü nce müşterilerimize yüzde sıfırdan başlayan faiz oranları ile ödeme kolaylığı sunduk. Bu imkanlar, lokasyon ve proje konsepti ile birleştiğinde konutlarımız oldukça cazip hale geldi" diye konuştu.

Konut satışında geleceği planlayarak çalışma yaptıklarının altını çizen Çakıcı, "Bu yılın ilk yarısında 2009´un olumsuz etkilerini silmeye çalıştık. Blox Haliç´in ikinci etabında yer alan 92 dairenin 63´ü satıldı. 2010 yıl sonu ciro hedefimizi 30 milyon TL olarak planlıyoruz" dedi.

Efektif Gayrimenkul´ün tüm dikkat ile Blox konseptine yoğunlaştıkların ve bu konuda en iyi mimarlar ile çalıştıklarını iddia eden Çakıcı, "Konseptimiz ile yaratmaya çalıştığımız kalite anlayışını Mimarımız Han Tümertekin´in waveyaşamı görüntüwave nün önüne alan mimari waveanlayışına borçluyuz.wave 2010 yılında inşaatımızın ilerleyişi, seçtiğimiz malzemelerin marka ve kalite değeri ile bu söylemi doğru kılacağımız güvencesini veriyor" diye konuştu.

Sırada villalar var
Blox Haliç projesinde 3. etaba eylülde başlayacak olan Efektif Gayrimenkul, Ömerli'de 90 dönümlük arazide villa yatırımı, Fethiye'de ise denize sıfır konumdaki 17 dönümlük arazide otel yatırımı gerçekleştirecek. 120 dönümlük arazi stoku olan Efektif Gayrimenkul, Ömerli'deki araziye 2011 yılında ilk kazmayı vuracak.

Demir çelik, gayrimenkul, döküm ve liman işletmeciliği şirketleriyle aktifleri 280 milyon TL'ye ulaşan Efesan Grup'a bağlı olan Efektif Gayrimenkul'ün bir diğer projesi ise halka açılmak. Efesan Grup içinde şu an yüzde 20 olan gayrimenkul gelirlerini gelecek 5 yıl içinde yüzde 50'ye taşımayı hedefliyor. Bu doğrultuda sadece gayrimenkul alanında 5 senede yıllık ortalama 50 ile100 milyon TL ciroya ulaşabilmekte bir başka hedef.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön