28 / 03 / 2024

Efeler Belediye Meclisi kamulaştırmaya onay verdi!

Efeler Belediye Meclisi kamulaştırmaya onay verdi!

Efeler Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan Başkanlığında meclis salonunda yaptı. Efeler Belediye Meclisi kamulaştırmaya onay verdi.



Efeler Belediye Meclisi Toplantıda, Efeler Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 150 milyon 400 bin TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis üyelerinden katılmayanlar dikkat çekti. Bütçe oylamasında, CHP ve MHP’li üyeler “kabul” oyu kullandı, AK Parti’li 7 üyenin 5’i “ret” oyu verdi, 2’si ise “çekimser” kaldı.


Efeler Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya, mazeretleri nedeni ile katılmayan üyeler dikkat çekti. CHP’li Barış Altıntaş, Evrim Karakoz, Tuncay Olgun ve Hakkı Gümüş, AK Parti’li Salih Kozalı ve Özcan Petekkaya ile MHP’li Nedim Ünal ve Yaşar Çetin, mazeretli olarak toplantıya katılmadı. Yoklamanın alınmasının ardından, gündemdeki 21 maddenin görüşülmesine geçildi.


İlk olarak 2016 Gelir Ücret Tarifesi ve Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporları ele alındı. Tarifedeki, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait ücretlerde artış yapılmadığı, 2015 yılı fiyatlarının aynen uygulanmaya devam edeceği açıklandı. Gündem maddesi üzerine söz alan AK Parti’li Meclis üyesi Ramazan Subaşı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait ücretlerin artırmamasından dolayı Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine ve Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan’ a gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Ayrı ayrı oylamaya sunulan gelir ücret tarifesi ve performans programı oybirliğiyle kabul edildi.


AK PARTİ BİRLİK OLAMADI

Daha sonra 2016 yılı bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Bütçede, 150 milyon 450 bin TL gelir, 150 milyon 400 bin TL gider öngörüldü. Okunan bütçe maddeleri teker teker ve isim isim oylamaya sunuldu. Oylamalarda, AK Parti’li 7 üyenin 5’i “RET” oyu verirken 2’si ise “ÇEKİMSE” kaldı. CHP ve MHP’li üyeler “KABUL” oyu kullandı. Efeler Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 150 milyon 400 bin TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçenin kabul edilmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Meclis ve Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, “Verimlilik, tasarruf ve denklik ilkeleri doğrultusunda hazırlamış olduğumuz 2016 yılı bütçesinin Efeler halkımıza ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Başkan Özakcan’ın konuşmasından sonra, Tepecik Mahallesi Şehit Mehmet Ali Tosun Bulvarı üzerinde bulunan 98-173 ile 65-167 numaralı alanların içkili alan bölgesine eklenmesi hususu ile ilgili Çevre ve Sağlık ile Hukuk Komisyonu raporları ele alındı. Söz alan MHP’li Üye Savaş Akçöltekin, “Tepecik Mahallemizde oturan birçok vatandaşımız bize geldi, mahallelerinin meyhaneler ve içkili restoranlar mahallesi olarak anılmasından rahatsız olduklarını dile getirdiler. Bu nedenle de bu işlemin yapılmasını, uygulanmasını istemediklerini belirttiler. Biz de MHP grubu olarak onların bu hassasiyetine kulak veriyoruz, bu oylamada ret oyu kullanacağız” diye konuştu. Akçöltekin’e cevap veren Başkan Özakcan ise “Aslında bu madde Tepecik’in merkezinden içkili alanın çıkışına kaydırmaya yöneliktir. İçkili alanın merkeze yakın olması mı yoksa mahallenin çıkışında olması mı daha uygun olur? Bu konuda emniyetten de uygun görüş gelmesi dolayısıyla komisyonumuz da olumlu karar vermiştir. Artık takdir meclisindir” dedi. Konuşmaların ardından, oylama sunulan içkili alan bölgesi ile ilgili gündem maddesi MHP’li üyelerin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.


13 ARAÇ SATIN ALINACAK

Daha sonra görüşülen 1 adet greyder, 1 adet toprak silindiri, 2 adet forklift, 2 adet mini loder, 2 adet beko loder ve 5 adet kamyonun Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınması da kabul edildi.


KAMULAŞTIRMAYA ONAY VERİLDİ

Son olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde 315 ada 1 parselde kayıtlı, imar planında tescilli bina ve bir kısmı turizm tesisi konumunda olan taşınmaz ve Orta Mahalle’de 1638 ada 3 parselde kayıtlı, imar planında sosyal-kültürel ve idari tesis konumunda olan taşınmazın sosyal-kültürel amaçlı tesisler, nikah salonu, tiyatro salonu ve benzeri olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması ele alındı. Her iki kamulaştırma da oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlandıktan sonra Başkan Özakcan, 2 Kasım Pazartesi günü saat 18.00’de açılmak üzere toplantıyı kapattı



Mücadele Gazetesi


Geri Dön