19 / 04 / 2024

Efeler Belediye Meclisi yarın toplanacak!

Efeler Belediye Meclisi yarın toplanacak!

Aydın, Efeler Belediye Meclisi 2016 yılı ilk belediye meclis toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek gerekli komisyonlara havale edildi.




Aydın, Efeler Belediye Meclisi 2016 yılı ilk belediye meclis toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek gerekli komisyonlara havale edildi. Efeler Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını meclis salonunda gerçekleştirdi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan'ın başkanlığındaki toplantıya MHP'li meclis üyesi Nedim Ünal mazeretli olarak katılmadı. Görüşülen gündem maddeleri bir sonraki toplantıda karar alınmak ve detaylı olarak incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.


DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI


5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 25'inci maddesine istinaden, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için gizli oy açık sayım usulü ile meclis denetim komisyonu seçimi yapıldı. CHP'den İsmail Türkbay, Sıdıka Fahlioğulları, Fikri Aydın, AK Parti'den Ramazan Subaşı ve MHP'den Mustafa Tolon olmak üzere toplamda 5 meclis üyesi denetim komisyonuna seçildi.


MECLİS TATİL YAPMAYACAK


2016 yılı içerisinde belediye meclisinin tatil yapmaması da oy birliği ile kabul edildi. Başkan Özakcan, konu ile ilgili olarak, "Bizler vatandaşımıza hizmet üretmek için varız. Geçen sene de tatil yapmamıştık bu sene de yapmayacağız. Vatandaşımıza hizmet etmek adına güzel bir karar oldu" dedi.


AYTO'NUN BİNASI EFELER'E SATILDI


Geçtiğimiz yıl meclisten Aydın-Denizli Karayolu üzerindeki Aydın Ticaret Odası'na ait olan Aydın Sanayi Odası'nın eski yerinin satın alma işlemleri için yetki alan Özakcan satış işlemlerinin tamamlandığını söyledi. T.C. Efeler Belediyesi'nin binanın mevcut bahçe alanı ile birlikte satın aldığını ifade eden Özakcan, "Önümüzdeki günlerde oranın restorasyon projesini hazırlayarak belediye bünyemize kazandıracağımız çok amaçlı organizasyonlarının yapıldığı bir bina olacak. İçerisinde tiyatro salonunun da bulunacağı, belki de nikah salonu imkanı da yaratmak üzere bu binayı ilçemize kazandırmış olacağız" diye konuştu. Efeler Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısı 7 Ocak Perşembe günü saat:18.00'de gerçekleştirilecek.


Yeni Asır


Geri Dön