19 / 04 / 2024

Ege'de yazlık ev fiyatı: 360 bin TL'yi buldu!

Ege'de yazlık ev fiyatı: 360 bin TL'yi buldu!

En çok yazlık ev ilanı Kuşadası ilçesinden verilirken, ev fiyatlarının ortalama 360 bin TL’yi bulduğu Çeşme en pahalı ilçe olarak kaydedildi...




Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte yazlık ev ilanlarına da hareketlilik geldi.  2013 yılı Nisan ayı verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 360 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu. Manavgat’taki yazlık ev fiyatlarında da yüzde 22 oranında düşüş gözlendi.


Verilere göre en çok yazlık ev ilanı Kuşadası ilçesinden verilirken, ev fiyatlarının ortalama 360 bin TL’yi bulduğu Çeşme en pahalı ilçe olarak kaydedildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinde yazlık ev fiyatlarında 2013 yılının Mart ayına göre yüzde 22 oranında düşüş gözlenirken, Serik ve Alanya ilçelerinde yüzde 7 oranında artış kaydedildi. 


Tatilcilerin gözde merkezlerinden Bodrum’da ise yazlık ev fiyatları Mart ayına göre ortalama yüzde 20 artarak, 276 bin TL’ye ulaştı.  Özellikle sakin tatil isteyenlerin ve dalış meraklılarının tercihi olan Ayvalık’ta yazlık ev fiyatları yaklaşık yüzde 41 oranında arttı. Geçtiğimiz Mart ayında ortalama 127 bin 500 TL değerindeki yazlık evler 180 bin TL’ye yükseldi. 


Geri Dön