28 / 03 / 2024

Ege sahillerinde turist yoğunluğunu arttı!

Ege sahillerinde turist yoğunluğunu arttı!

Deniz suyu sıcaklığının 22 derecede ölçüldüğü Fethiye'de yerli yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ile Kumburnu plajlarına akın etti.



Fethiye ve Bodrum ilçelerinde sıcak hava dolayısıyla sahillerde yoğunluk yaşandı.

Hava sıcaklığının 31, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Fethiye'de, sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ile Kumburnu plajlarına akın etti. Bazı turistler denizde yüzüp kumsalda güneşlenirken, bazıları kafelerde dinlenip kitap okumayı tercih etti. Macera tutkunu tatilciler ise bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yapıp, Ölüdeniz güzel manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu. Plajda güneşlenen turistler de paraşütlerin gökyüzündeki görsel şovunu izledi. Plajda güneşlenen Damla Çavuş, sezon yeni açılmasına rağmen plajların dolu olduğunu söyledi. Okulların yaz tatiline girmesiyle ilçeye gelen misafir sayısının artmasını beklediğini belirten Çavuş, "Herkesi yaz tatilinde Fethiye'ye bekliyoruz. Doğası ve deniziyle iyi bir tatil geçirmek isteyen herkes tercih edebilir" dedi.

Öte yandan Bodrum'da hava sıcaklığının 29, deniz suyunun ise 18 derece ölçüldüğü Bodrum'da da plajlarda yoğunluk oldu. Bazı turistler Kumbahçe sahilinde güneşlendi kimileri ise aileleriyle sahildeki kafe ve restoranlarda dinlendi. Bazı yabancı turistler de ilçede devam eden Türkiye Su Jeti Şampiyonası yarışlarını izledi.


Hürses



Geri Dön