18 / 04 / 2024

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.



Ege Üniversitesi kampüsünde hazine arazisi ve yeşil alan olan bölgede kaçak bina inşa eden Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın kaçak iki bina için kira almadığı belirlendi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre; Sayıştay raporunda, sosyal tesis, kantin, otel, benzin istasyonu, market ve büfe gibi işletmelerin 2 milyon 680 bin TL'lik kira borcunun iki senedir tahsil edemediğini bu durumun da kamu zararına neden olduğu belirlendi. 

EÜ kampüsü içerisinde yer alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde iki senedir kantin işleten Songül Kaplan’ın sözleşmesini iptal ederek binasını yıkan rektör Budak, bu defa aynı bölgeye iki adet kaçak kantin binası inşa etti. Kantinlerden biri hazine arazisinde, diğeri yeşil alanda yapıldı. Üç sene önce kurulan iki kaçak işletmenin kiraya verilmesi için ihale yapılırken, bina için rektörlük Bornova Belediyesi’ne ve diğer resmi kurumlara ruhsat için de başvuruda bulunmadı. Şikayet üzerine kampüse giden Bornova belediyesi ekipleri, iki büfenin hazine arazisinde ve yeşil alan üzerinde inşa edildiğini, ihaleye verildiğini ve işletildiğini belirledi. Ekipler iki işletmeyi de mühürledi.

Ege Üniversitesi ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

İKİ YIL KİRA ALMAMIŞ 

Ege Üniversitesi’ne bağlı vakıf ve vakıf iştiraki olan özel şirket kanalıyla gerçekleştirilen kiralama işlemlerini ihale mevzuatına göre hatalı gören Sayıştay, sosyal tesis, kantin, otel, benzin istasyonu, market ve büfe gibi işletmelerin 2 milyon 680 bin TL'lik kira borcunun iki senedir (2019-2020) tahsil edilemediğini, bu durumun da kamu zararı oluşturduğunu belirtti. Sayıştay raporunda ayrıca üniversiteye borçlu haldeki işletmelerin tahliye edilerek yasal süreçlerin başlatılması gerektiğine, üniversiteye bağlı vakıf iştiraki şirketin de ihalelerden men edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!


Geri Dön