26 / 04 / 2024

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Fatih'te, Bizans dönemine ait İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından balyoz kullanılarak yıkıldı.



Fatih Belediyesi ekipleri, Fatih'te Mercan Mahallesi'ndeki tarihi Sağır Han'ın üzerindeki kaçak yapıları yıkmak için harekete geçti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan kaçak yapıların işletmecilerine yıkım kararını açıklayan ekiplere esnaf, "Bize tebligat yapılmadı. İş yerindeki malzemeleri çıkarmak için süre istiyoruz." diye konuştu.

Tarihi Sağır Han ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Görüşmenin ardından şapka imalathanesi olarak hizmet veren bir iş yerine süre veren ekipler, işletmenin demirden yapılan ek bölmesini ve yanındaki tuğladan inşa edilmiş yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Esnaf Mehmet Alınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır aynı iş yerinde şapka ürettiğini, 15 kişinin buradan ekmek parası kazandığını ifade etti.

Tarihi Sağır Han ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Alınç, "Buradaki yapılar kaçak. Yıkılmasın demiyoruz ama yıkılacaksa biri ikisi değil, hepsi yıkılsın. Ancak benim yetiştirmem gereken siparişler var. Siparişleri teslim etmeden çıkarsam zarar ederim. Bu sebepse yer bulup çıkacak kadar süre istiyorum." ifadelerini kullandı.

Tarihi Sağır Han ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Yıkım esnasında polis ve zabıta ekipleri de bölgede önlem alırken, ekiplerin ilerleyen günlerde diğer kaçak yapıların da yıkımını gerçekleştireceği belirtildi.
 


Geri Dön