27 / 04 / 2024

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.



Gayrimenkul sektörünün önemli firmalarından biri olan Ege Yapı, kültür varlıklarına ve tarihi eserlere sahip çıkılması ve korunması amacıyla   Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları’nın ortak çalışması ile “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı. 

"Tescilli Yapılar İçin Kılavuz" isimli çalışmanın ülkemizin değeri olan eski eserlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması ve kültür mirası tescilli yapıların zarar görmemesi, korunarak sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılabilmesi, bu tür yapı sahiplerinin yasa ve mevzuatların çizdiği sınırları ve izlemeleri gereken süreçleri kolay takip edebilmelerini amaçlıyor. 

Klavuzda tescilli yapılar konusunda en çok karşılaşılan sorunlara ve bunların cevaplarına da yer veriliyor.  Tescilli yapılara müdahale yol haritasında ise temel süreç infografiklerle anlatılıyor. 

Bunlarında dışında klavuz kapsamında tescilli yapılara müdahale sürecinde en sık karşılaşılan tanımlar ve terimler alfabetik olarak sıralanırken, ilgili kurumlar hakkında genel bir bilgi ve iletişim bilgileri de sunuluyor. 


Geri Dön