20 / 04 / 2024

Ege Yapı Yenisahra'da 100 dönümlük kentsel dönüşüm hedefliyor!

Ege Yapı Yenisahra'da 100 dönümlük kentsel dönüşüm hedefliyor!

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye'nin geleceğini inşa etmek hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm projesinin bölgelerinden biri olan Yenisahra'da hedefin 100 bin metrekareye ulaşabilmek olduğunu belirtti.



EgeYapı Group, Türkiye'nin geleceğini inşa etmek hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm projesinin bölgelerinden biri olan Yenisahra'daki arsa sahiplerini ve yakınlarını düzenlediği iftar davetinde buluşturdu. 


İftar yemeğinde konuşma yapan EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüm uzun bir süreç olduğunu belirterek, bugüne kadar imzaladıkları sözleşmelerle Yenisahra'daki dönüşüm alanını yaklaşık 40 bin metrekarenin üzerine çıkardıklarını söyledi. 


Kabadayı, bölgede 50 bin metrekarelik bir alanda dönüşüme kısa sürede ulaşacaklarını vurgulayarak, "Hedefimiz ise alanda 100 bin metrekareye ulaşabimek. Yenisahra'da yapacağımız projenin, bugüne kadar erçekleştirdiğimiz Batışehir, Pega Kartal ve İz Park projeleri gibi geniş sosyal imkanlara ve geniş peyzaj alanlarına sahip olacağının garantisini veriyoruz" dedi. Projede konutların yanı sıra, dükkanlardan oluşan bir prestij caddesi tasarladıklarını dile getiren Kabadayı, şunları söyledi: 


"Yüzme havuzlarından, spor alanlarından oluşan sosyal tesisler ve geniş yeşil alanlar yer alacak. Hedefimiz şehrin dokusunu koruyan, 7/24 yaşayan, çevre dostu, doğaya uyumlu ve saygılı proje geliştirmek. EgeYapı Group olarak ana ilkemiz şeffaflık ve adaletli olmak. Bu ilkeler çerçevesinde sözleşme metnimiz, tüm paydaşların hakkını koruyan, en yüksek imar hakkı elde etmek amacıyla eşit ve şeffaf paylaşım maddeleri içerecek şekilde geniş hukuk kadromuz ile hazırlanmıştır."


Projeye sigorta yaptıracak 


Hak sahipleri ile karşılıklı imzalanan sözleşmelerin içeriğinden de bahseden Kabadayı, proje sonunda oluşacak bağımsız bölümleri SPK lisanslı tarafsız bir değerleme firmasının hazırlayacağı ekspertiz raporuna göre tüm paydaşları ile eşit olarak paylaştırılacağını söyledi. 


Kabadayı, arsa sahiplerinin haklarını korumak ve mağdur olmalarını engellemek için bina tamamlama sigortası maddesini sözleşme metnine ilk yazan firma olduklarını belirtti. 


Dünya


Geri Dön