25 / 04 / 2024

Ege'de Emlak Federasyonu kurulacak!

Ege'de Emlak Federasyonu kurulacak!

EMFED, Muğla ve Ege'de emlakçılıktaki pürüzleri gidermek adına Emlak Federasyonu kurmak için çalışmalara başladı.



Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED  yönetim kurulu üyeleri  , EMFED Başkanı Zülfikar Soyvural, EMFED Başkan Yardımcısı Metin Sığırtmaç, EMFED   Başkan Yardımcısı Mehmet Sert  ile emlak sektörünün duayenleri Bodrum Hikmet Emlak Ofis Brokerı  Hikmet Topan  ve  Milas Gayrimenkul Ofis Brokerı Şenol Sandal  ile Muğla Altaş Emlak Ofis Brokerı Gürkan Altaş  ile birlikte Muğla’da göreve yeni başlayan  bürokratlara ziyarette bulundu.

EMFED YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARI  MUĞLA ‘DAN SEÇİLDİ  

Merkezi İstanbul’da olan ve sektörün en eski  emlak mesleki  sivil toplum kuruluşlarından oluşan  Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED  yönetimi,  Federasyon tüzüğü ve teamüller gereği her seçim ve görev dönemi  federasyonu oluşturan meslek kuruluşları tarafından sırasıyla Başkanlığa ve yönetime seçiliyor.

Son seçimde federasyonun yapılan genel kurul seçiminde göreve  seçilen  Muğla ekibi olarak EMFED Federasyon Başkanlığına Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Sayın Zülfikar Soyvural, EMFED  Başkan Yardımcılığına Bodrum Kurumsal Emlak Danışmanları Derneği Başkanı Sayın Metin Sığırtmaç ve yine EMFED Başkan yardımcılığına Kurumsal Emlak Danışmanları Derneği Başkan Yardımcısı olan Mehmet Sert göreve geldi. Göreve gelen isimler yaptığı açıklamada EMFED yönetimi olarak Muğla'nın ve emlakçılığın ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edildiğini ve emlak danışmanlığı mesleğinin geleceği  ve vatandaşların lehine olacak tüm uygulamalar için mücadelenin en iyi şekilde devam ettiğini belirtti.

Ege de Emlak Federasyonu kurulacak!

İLK ZİYARETLERİ MUĞLA VALİLİĞİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İL MÜDÜRLÜĞÜ 

Muğla Valiliği sivil toplum kuruluşları ilk ziyaretlerini, il müdürlüğü görevine başlayan Sayın Murat Kaman’a gerçekleştirdi. İl müdürüne yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunduktan sonra Türkiye’de sivil toplum kuruluşu anlayışının tüm vatandaşlar boyutunda sahiplenilmesi ve Devlet’in yükünü almada sivil toplumun rolü ve geleceği  üzerine  fikirler belirtilirken bu yönde yapılacak olan çalışmalardan bahsedildi.

Avrupa ülkelerinde bir ülke vatandaşının en az yedi (7) sivil toplum kuruluşuna üye olduğu belirtilirken Türkiye’de bulunan ve geniş katılımlı demokrasinin en önemli unsurunu oluşturan  sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini dile getirdi.

AKTİF SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI ANKARA’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI VE ÇALIŞTAY’DA BULUŞTURACAĞIZ 

STK İl Müdürü Murat Kaman kentte aktif olan ve çalışmalarıyla kamuoyunda yer alan bazı derneklerin Ankara’da yapılacak olan ve Devlet yetkililerin katılacağı bir çalıştay projelerinin  olduğunu  belirterek, "Pandemi süreci sona erdikten sonra inşallah bazı STK’larımızı Ankara’ya davet edeceğiz. Orada  STK’ların sorunları, STK’ların geleceği ve yapılması gereken çalışmalar ile ilgili diğer konuların yer alacağı geniş katılımlı bir program olacaktır. Bizler ve Devletimizin üst yetkilileri ile hep birlikte STK’ların sorunları ve çözümlerini konuşarak bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz diye belirtti. Yakın bir zaman sonra ilçelerinde gezerek STK’ları ziyaret planın olduğunu belirten il Müdürü inşallah hep birlikte güzel işler çıkaracağız, Ülkemize ve milletimize hizmet edeceğiz diyerek kendisinin hiçbir zaman mesai kavaramı bulunmadığını belirterek bundan sonra daha aktif olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

MUĞLA VE EGE BÖLGESİNDE  EMLAK FEDERASYONU KURULUŞ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 

Ege ve Muğla'da Emlak Federasyonu kurulması için kolları sıvayan EMFED yönetimi, "Başta kurucu başkan Rıza Kaymakçı’nın destek ve teşvikleriyle,  özellikle bölgemizin markasının uluslararası boyuta taşınarak neredeyse tüm Dünya ülkelerindeki insanların turizm veya yaşam alanı olarak tercih etmelerinden dolayı  mülk sahibi olma amacıyla yapmış oldukları yatırım kararlarında büyük  etkisi  olması dolayısıyla , bölgemizdeki taşınmaz ticaretinin hedeflerin hep üstüne çıkarak yapılan işlem adetleri dikkate alındığında ,sektörün insan kaynağının aktif olarak tercih edilen meslek sınıfına girmesi , mesleğin tam olmasa da ve bazı pürüzler olsa da bir yönetmeliği bulunduğunu gelecek nesillere tertemiz ve ilk kariyer mesleklerden olacak bir meslek mirası bırakmak amacıyla çalışmalarımızı başta Muğla ve Ege bölgemizi  kapsayan bir yapı oluşturuyoruz" açıklamasını yaptı.

 Ege de Emlak Federasyonu kurulacak!

HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK, KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEK YETİYE VE İMKANA SAHİBİZ 

Her ilçede bir dernek anlayışıyla, mesleğini geliştiren, meslektaşlarından geçinen değil, meslektaşını  sahip çıkan ve paylaşımcı bir anlayışla hareket ederek,  tüm meslektaşlarla hep birlikte güzel işlere imza atılacağını söyleyen EMFED  üyeleri "Katılımcı demokrasiyi uygulayarak farklı görüş ve düşüncelere benimseyerek, sonuna kadar saygılı olacağız. Bu sektörü kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu sektörü kötü şöhretli meslek yöneticileri ile kötü ve art niyetli insanların elinden kurtaracağız. Bu mesleği ve meslektaşları ihanet edenleri bu sektörde asla  barındırtmayacağız. Uyarı ve ikazlarımızı dikkate almayanları ifşa etmekten asla imtina etmeyeceğiz. Bu mesleği ve bu sektörü, meslektaşlarına yanlış yapanların hep karşısında olacağız ve bu sektör kimsenin arka bahçesi değil ve meslektaşlarımızda çantada keklik değil. Bu sektöre zarar verenleri  hep birlikte bu sektörden temizleyeceğiz. Yanlış hesap Bağdat’tan geri döner anlayışıyla hukuksal platformda da mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" dedi.

İKİNCİ ZİYARET DURAĞI MİLAS’LI TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE 

Ziyaretin ikinci durağı ise yakın bir zaman önce Muğla il Ticaret Müdürlüğüne görevine atanan ve aslen Milas Kazıklı Mahallesinden olan ve daha önce Başbakanlık’ta ve Ankara’da Ticaret Bakanlığı’nda görev yapan Sayın Gülşah Yalçınkaya oldu.

Muğla il Ticaret Müdürü olarak kendi bölgelerinden ve coğrafyayı tanıyan ve bölgeyi bilen birinin atanmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden EMFED yönetimi  yeni görevinden dolayı Gülşah Yalçınkaya’ya tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Ziyaret gerçekleştiren EMFED yönetimi ve meslek duayenleri  olan 41 yıllık emlak danışmanı Hikmet Topan, Şenol Sandal  ve genç meslektaşları Gürkan Altaş emlak sektöründe yaşanan  sorunlarını belirtti. Ziyaret sırasında açıklama yapan üyeler "Gerek EMFED olarak gerek bu bölgeyi temsil eden meslektaşlarımızın sesi olarak kanun ve yönetmeliklerin hazırlanmasında bizzat bulunan meslek kuruluşuyuz.P andemi dolayısıyla 14 Ekim 2020 tarihinde çıkan yönetmelikte bir takım aksaklıklar ve hatalı uygulamalar ve kararlar olduğunu en başta Bakanlığımıza hassasiyetlerimizi bildirdik ve tüm vatandaşlarımız ve yatırımcılarımızın mağdur olmaması adına,  bu mesleği layıkıyla yapan  tüm meslektaşlarımızın haklarını korumak için mücadelemiz hep devam ediyor.Başta bizler bu mesleğin başındaki meslek kuruluşlarını temsil edenler  olarak temiz, geçmişinde mesleki ve ticari şaibesi bulunmayan kamuoyunda adı olumsuzluklarla anılmayan toplumsal hareket eden, egolarından arınmış insanların bu meslekte ve mesleği temsil etmesinde yer almalarını  sağlayacağız. Hiç bir yasa ve yönetmelik değişmez değildir, Bizler vatandaşlarımızın mağduriyetini sorunlarını kendi sorunumuz olarak sahipleniyoruz. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz. İl Müdürü Sayın Gülşah Yalçınkaya bu konuda sektörün sıkıntılarını bildiğini ve elinden gelen her türlü çaba ve desteği göstereceğini belirterek, hep birlikte bu alanda da hedeflenen ve istenilen seviyeye yakalanması adına en başta tüketiciye zarar gelmemesi adına çok hassasiyet gösteriliyor" ifadelerine yer verdi.

Ege de Emlak Federasyonu kurulacak!

41 YILLIK EMLAK DANIŞMANI HİKMET EMLAK OFİSİNİN YETKİ BELGESİ İL MÜDÜRÜ GÜLŞAH YALÇINKAYA TARAFINDAN VERİLDİ                                           

 Ziyaretin anlam ve önemine binaen Bodrum’da 41 yıldır emlak danışmanlığı yapan Hikmet Emlak Ofis Brokerı  Sayın Hikmet Topan, Taşınmaz Ticareti Yetki belgesini Muğla İl Ticaret Müdürü Sayın Gülşah Yalçınkaya tarafından teslim aldı. Yetki belgesi teslimleri sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret tamamlandı.

EMFED'den emlak portallarına çağrı! 


Geri Dön