25 / 04 / 2024

Egepen Deceuninck yeni tesisini Menemen OSB'de açıyor!

Egepen Deceuninck yeni tesisini Menemen OSB'de açıyor!

Yapı sektöründe PVC kapı-pencere üretimi yapan Egepen Deceuninck, inşaat çalışmaları devem eden Menemen OSB'deki yeni tesisini Ağustos 2016'da açmayı planlıyor.




Yapı sektöründe PVC kapı-pencere üretimi yapan Egepen Deceuninck, inşaat çalışmaları devem eden Menemen OSB'deki yeni tesisini Ağustos 2016'da açmayı planlıyor. Yeni fabrikanın lojistik merkezinin 22 bin 300 metrekaresi kapalı olmak üzere 30 bin metrekare arsa üzerine, üretim ve idari kısmının ise 56 bin metrekaresi kapalı 80 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu açıklayan Egepen Deceuninck Grup Pazarlama ve Satış Müdürü Tamer Özen, "Kayda değer pbir yatırımla kurduğumuz yeni fabrikamız, tek çatı altında sadece PVC kapı ve pencere profil üretimi yapan Avrupa ve Amerika'nın en büyük fabrikalarından biri olma özelliğini taşıyor. Çevreci yaklaşımımızı bir kez daha destekleyecek olan fabrikada, PV solar panel ve trigenerasyon sistemleri ile düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlarla verimli bir işletme olmayı hedefliyoruz" dedi. 


Yeni tesisin çevreci politikalarını destekler yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Tamer Özen, fabrikada PV solar panel ve trigenerasyon sistemleriyle düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlarla verimli bir işletme olmayı hedeflediklerini kaydetti. Özen, ayrıca yeni tesisle çatıda biriken yağmur sularını proses suyu rezervlerinde geri kazanarak çevre yeşillendirmesinde kullanacaklarını da bildirdi. Her sene belli planlar, hedefler ve stratejiler doğrutusunda hareket ettiklerini aktaran Özen, "Yatırımlarımızı bir önceki yılı değerlendirerek, sektörümüzdeki gelişmeleri gözlemleyerek gerçekleştiriyoruz. 2015, birçok şirket için zor bir yıldı. Ancak artık PVC tüm dünyaya Türkiye üzerinden gidiyor. Tüm dünya Türkiye'nin penceresinden dışarıya bakıyor. Bu nedenle ihracat rakamlarımızı bir önceki seneyle karşüaştırdığımızda eksilme değil aksine artış olduğunu görüyoruz. Bunun için farklı ülkelerde yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. 



2015; şirketimizi, sektörümüzü ve ArGe çalışmalarımızı geliştirmek için çalıştığımız bir yıl oldu. Türkiye'nin her bölgesinde bulunan bayilerimizin sayısını artırarak gücümüze güç kattık" şeklinde konuştu. 


Bu yıl farklı ülkelerin pazarlarına yönelerek ihracatı arıtmak istediklerini açıklayan Tamer Özen, ihracatın yanı sıra özellikle son yıllarda kentsel dönüşümün önem kazandığı Türkiye'deki bütün konut projelerinde yer almayı hedefledikerinin altını çizdi. 


PVC profil üreten bir şirket olduklarım belirten Özen, "Legend, Zendow, Everest Max, Fusion, pencere ve kapılarımızda kullanılan başlıca serilerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca evlerin hem dekoratif hem de farklı ihityaçlarını gideren Storbox (panjur), kepenk, sineklik ve dekor lambri de ürün gamımız içinde bulunuyor. Tüm bunlarla birlikte sürme sistemlerde Türkiye'nin en geniş ürün yelpazelerinden birine sahibiz. Doğadan esinlendiğimiz 14 farklı seçeneğimizle de yaşanılan tüm mekanlara dekoratif çözümler sunuyoruz.

 

Sürdürülebilir bir yaşamın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle yüksek teknoloji ve kaliteyle tüm ürünlerimizi yüzde 100 geri dönüşümlü, kurşun ve ağır metal içermeyen çevreye duyarlı olarak üretiyoruz" diye konuştu. 


Ürünlerin ısı katsayısını düşürecek Egepen Deceuninck olarak sektörde hem markalarını hem de sektörü geliştirme anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Özen, sektörden ve nihai tüketiciden aldıkları olumlu dönüşlerin kendilerini daha çok çalışmaya yönlendirdiğini ifade etti. Son dönemde ürünlerinde ısı katsayüarını düşürmeye yönelik çalışmalara hız verdiklerine dikkat çeken Özen, "Özellikle en son çıkardığımız Legend Serisi, 80 mm genişliği, 6 odacıklı yapısı ve orta conta uygulamasıyla sektörde önemli bir seri haline geldi. Ayrıca, dokoratif, şık ve alüminyum renk seçeneklerini de ön plana çıkaracak çalışmalar yapıyoruz. Bunların yanı sıra sürme kullanımını artırmak ve avantajlarından herkesin yararlanabilmesini sağlamak için sürmenin yalıtımını daha da artırmak konusunda çalışmalarımız da son sürat devam ediyor" açıklamasını yaptı. 


Dünya


Geri Dön