29 / 03 / 2024

Eğribel Tüneli için son 140 metre!

Eğribel Tüneli için son 140 metre!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahında yer alan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelin tamamlanması için son 140 metre...



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İç Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahında bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelin tamamlanmasına son 140 metre kaldı.

Anadolu Ajansı muhabirinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgilere göre, Giresun'un iç bölgelerindeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı ana güzergahta yer alan tünelin toplam uzunluğu çift tüp şeklinde 11 bin 810 metre olacak.

Temmuz'da kazı çalışmalarının tamamlanması planlanan tünelde sol tüpte bir süre önce ışık göründü. Sağ tüpte süren çalışmalarda ise ışığın görünmesine 140 metre kaldı.

Temeli 2015'te atılan Eğribel Tüneli'nde şu ana kadar 11 bin 670 metrelik kazı çalışması gerçekleştirildi. Tünel inşaatıyla beraber giriş 900 metre ve çıkış 870 metre olmak üzere toplamda bin 770 metre de bağlantı yolu yapılacak.

Eğribel Tüneli ve bağlantı yolları dahil yapım işinin 31 Aralık 2018 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Zamandan tasarruf sağlanacak

Tünelin açılmasıyla beraber Giresun'dan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas arasında gidip gelen vatandaşlar, trafik güvenliği açısından daha rahat ve konforlu bir yolda seyahat edebilecek ve kış aylarında yolun kapanması sıkıntısı da bertaraf edilecek.

Eğribel Tüneli'nin hizmete açılmasıyla 2 bin 200 rakımlı tepedeki virajlar da ortadan kalkacak. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek yaklaşık yarım saatte aşılan Eğribel, tünelle 5 dakikada geçilmiş olacak.

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tünelin turizme de katkı sağlaması da bekleniyor. Eğribel Tüneli'ne yaklaşık yarım saat mesafede bulunan Karadeniz yaylalarına, ulaşımın konforlu hale gelmesiyle daha kısa sürede seyahat edilebilecek.


Geri Dön