27 / 04 / 2024

Ehliyette yeni dönem başladı: Bugünden itibaren e-devlet üzerinden yapılacak

Ehliyette yeni dönem başladı: Bugünden itibaren e-devlet üzerinden yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyette yeni dönemin başladığını resmen açıkladı. Sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri bugünden itibaren 'e-Devlet' üzerinden yapılabilecek.



Milli Eğitim Bakanlığı, motorlu taşıt sürücü kurslarından sertifika alanların ehliyet alım işlemlerinde zaman tasarrufu sağlayacak yeni bir uygulama başlattı.

Motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama hizmeti 'e-Devlet Kapısı' üzerinden vatandaşların kullanımına açıldı. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi kullanarak işlemler bugünden itibaren yapılabilecek.

Motorlu taşıt sürücü kurslarından yılda yaklaşık 3 milyon kişinin sertifika alıyor.
Sertifikaların, özel motorlu taşıt sürücü kursları tarafından düzenlenip, il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerince kontrol edildikten sonra imzalanarak kursiyerlere dağıtılıyor.

Ehliyette yeni dönem başladı: Bugünden itibaren e-devlet üzerinden yapılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön