04 / 05 / 2024

Ehliyette yeni dönem başladı: Bugünden itibaren e-devlet üzerinden yapılacak

Ehliyette yeni dönem başladı: Bugünden itibaren e-devlet üzerinden yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyette yeni dönemin başladığını resmen açıkladı. Sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri bugünden itibaren 'e-Devlet' üzerinden yapılabilecek.



SERTİFİKALAR EHLİYETE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Sürücü belgesi almak isteyen kursiyerler, bu sertifikalarla nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine giderek sertifikalarını ehliyete dönüştürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV AŞ tarafından ortaklaşa yürütülen 'Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetinin e-Devlet Kapısı Entegrasyonu' projesiyle işlemler artık çok daha kolay olacak. Bugün başlayan proje sayesinde kağıt tasarrufu sağlanacak, imza için zaman kaybı yaşanmasının ve en önemlisi sahte sertifikalandırmanın önüne geçilmiş olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön