26 / 04 / 2024

Ekmeğe yüzde 151 dolar zammı geldi! Artık 7 liradan satılacak

Ekmeğe yüzde 151 dolar zammı geldi! Artık 7 liradan satılacak

Döviz kurunun yükselişi ve artan maliyetler nedeniyle temel gıda ürünlerinden ekmeğe yüksek zam geldi. Un fiyatlarına 1 ayda 3 kez zam gelmesi ekmeğin de fiyatının artmasına neden oldu. Ekmek artık fırınlarda 7 liradan satılacak. İşte ayrıntılar...



Döviz kurlarındaki yükseliş sürüyor. Küresel olarak da değer kazanan dolar, güne 16,63 TL'den başladı. Gün ortasında dolar kuru 16,75 TL’ye kadar çıktı. 17,80 TL'den güne başlayan euro ise 17,95 liranın üzerine tırmandı.

Doların yükselişi KKTC'de de kendisini hissettirdi. 

Serbest piyasada dolar 16,78 liradan, sterlin 20,91 lira satış fiyatıyla güne başladı. 17,80 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 17,91 lira olarak belirlendi. 

Döviz kurlarındaki yükselişler maliyetleri artırınca ekmek fiyatlarına yüksek oranlarda zam geldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön