26 / 04 / 2024

Ekmeğe zam kapıda! 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 lirayı bulacak!

Ekmeğe zam kapıda! 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 lirayı bulacak!

İkinci tur seçimler öncesi işçiye, memura ve emeklilere zam sözü veren hükümet, çiftçilerin umutla beklediği buğday taban fiyatlarını ise henüz açıklamadı. Taban fiyatlarındaki artışla ekmek fiyatının 7-8 liraya çıkacağı belirtiliyor.



Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde memur, emekliler ve asgari ücretlilere zam sözü verilirken, çiftçilerin bir süredir beklediği taban fiyat açıklamalarının da seçim sonrasına bırakıldığı belirtiliyor. Üreticiler buğday taban fiyat açıklamasını heyecanla beklerken, AKP hükümetinin seçimler öncesinde ekmek fiyatlarının zamlanmaması için taban fiyatları seçim sonrasına bıraktığı ileri sürüldü.

Ekmeğe zam kapıda! 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 lirayı bulacak!

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, buğday fiyatının açıklanmamasının arka planında ekmek zammının yattığını iddia ediyor. Haberde, buğday taban fiyatının açıklanması durumunda 200 gram ekmeğin fiyatının 5 liradan 7-8 liraya çıkacağı, bu nedenle taban fiyat açıklamasının 28 Mayıs sonrasına bırakıldığı kaydedildi.

Asgari ücret, elektrik, doğalgaz ve akaryakıttaki artışların ekmeğin maliyetini olağanüstü artırdığına işaret eden Mine Ataman, piyasada büyük zam baskısı olduğuna değinerek seçimlerden sonra buğday fiyatı açıklandıktan sonra ekmeğe zammın kaçınılmaz olacağını ifade etti. Mine Ataman, zammın yapılması halinde 200 gram ekmeğin fiyatının 7 liraya, hatta 8 liraya kadar çıkabileceğini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön