24 / 04 / 2024

Ekolojik Okul projesi dikkat çekti!

Ekolojik Okul projesi dikkat çekti!

Bu yıl 5.si düzenlenen 'Sürdürülebilir İş Buluşmaları' İstanbul'da 17 ile 18 Eylül tarihinde gerçekleşti. Prodejeki Ekolojik Kent projesinin yanı sıra Ekolojik Okul projesi de büyük ilgi gördü..



Bu yıl 5.si düzenlenen 'Sürdürülebilir İş Buluşmaları' İstanbul'da 17 ile 18 Eylül tarihinde gerçekleşti. 

Swiss Hotel'de gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Platformu Yeşil İş Buluşmalarında 100'ün üzerinde konuşmacı, 80'in üzerinde çözüm ortağı ve 40'in üzerinde oturumları ile değişim, yeni parametlerle gündem belirlendi. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri buluşmada 'Bir Eko Şehir Modeli: Gaziantep' sunumları ile yer aldı. 


Sürdürülebilir İş Buluşmalarına İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde görevli Daire Başkanı Sezer Cihan, Y.Mimar Seda Müftüoğlu Güleç ve Makine Mühendisi Ayşegül Tekerekoğlu katıldı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan ile Ekolojik Kent Projesi, Proje Mimarlarından Mimar Erden Güven'in birlikte yaptıkları, 'Bir Eko Şehir Modeli: Gaziantep' sunumu ile Türkiye'de bir ilk olan 3 bin 200 hektar alan üzerine kurulacak olan ekolojik tabanlı kent modeli Ekolojik Kent Projesi konferansta büyük ilgi topladı. 


Sunumda konuşan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, 'Binalardaki enerji performansı noktasına' dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi olarak, enerji etkin yapı tasarımları kapsamında yapılan projelerden Ekolojik Kent Projesi dışında Türkiye'nin ilk PassivHaus Sertifikalı yapısı olacak olan Pasif Ev Projesi, Belediye Binası Enerji Renovasyon Projesi, Ekolojik Okul Projesi de büyük ilgi topladı. 


Ankara Son Söz


Geri Dön