20 / 04 / 2024

Ekonomi ekonomistlere bırakılamayacak kadar ciddi ve önemli bir iştir!

Ekonomi ekonomistlere bırakılamayacak kadar ciddi ve önemli bir iştir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Ekonomi ekonomistlere bırakılamayacak kadar ciddi ve önemli bir iştir!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den " Ekonomi ekonomistlere bırakılamayacak kadar ciddi ve önemli bir iştir!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Ekonomi ekonomistlere bırakılamayacak kadar ciddi ve önemli bir iştir!

1) 200 yıllık Türkiye tarihine bakarsak şunu görürüz: Türkiye'nin vatanına ve milletine ihanet eden hainleri hiç eksik olmamıştır. Geçmişte ideolojik kökenli olan hareketler son yıllarda ekonomi tabanlı.

2) Ekonomi çok önemli ve çok stratejik bir bilimdir. Ama kötü niyetli insanların elinde olduğu sürece bir milleti felç edebilir. Geleceğini batırabilir. Durduk yere krize sokabilir. Krizin uzamasına neden olabilir.

3) Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in literatüre geçen bir söz vardır. Söz şudur: İstatistik rakamlarla yalan söyleme sanatıdır.

4) Son dönemde ekonomistlerin açıkladığı ve analizini yaptıkları verileri incelediğimizde bunun aynen gerçekleştiğini görüyoruz.

5) Temelde kıt kaynakların en doğru şekilde kullanılması bilimi olan ekonomi bol kaynakları kıt göstermek üzerine değerlendirmeler yapıyor.

6) Kimler bunlar? Anlı şanlı üniversitelerin profesörleri, eski ekonomi yöneticileri ve Youtube'da ortaya çıkan uzun CV'li ekonomistler. Söyledikleri şey hep aynı. "Dolar şöyle uçacak", Dolar böyle uçacak" veya "Dolar röveşata yapacak". Dolar atak yapabilir. Ama kalıcı olmaz.

7) Dünyada karşılığı en az, sahtesi en fazla olan para birimi Amerikan dolarıdır. Gerçeğine ender rastlanır. O kadar sahtedir ki gerçeğine ender rastlanır:) Ama bizim ekonomistlerimiz, eski ekonomi yöneticilerimiz ve profesörlerimiz bu paraya övgü düzmekten geri kalamazlar. 

8) FED 2006 yılından beri bastığı dolarları açıklamıyor. Dolar cephesinde durum bu kadar  vahim. Bunu hiç bir uzmandan duydunuz mu? Duyamazsınız. 

9) Gerçek Haşhaşilik gerçek hipnotizma teknikleri finansta kullanılır. Herkesin cebini boşaltmak için herkes aynı yöne baktırılır. Dünyada milyarlarca insan cebinin boşaltıldığından habersizdir.

10) Bu kadar iyi eğitim alıp, gerçeklerden bu kadar farklı yorum yapmak az uz cehalet değildir. Eğer kasıt yoksa. Zaten bu kadar yanlış analiz kasıtla yapılıyorsa devletin "ihanet" kapsamında bunlardan hesabını sorması gerekir.

11) İster küçük yatırımcı olun ister büyük yatırımcı, ister patron olun ister çalışan ekonomiyi kendiniz öğrenin. Kimsenin söylediklerine güvenerek hareket etmeyin. Bu işte samimi, ülkesini, vatanını ve milletini düşünerek yorum yapan az. Gerçeği görebilen az.

12) Finansal okur yazarlığınızı yükseltin. Gözünüzde büyütmeyin. Atla deve işler değil. Kendi göbeğinizi kendiniz kesin.

13) Kimsenin diplomasını ve eğitimini gözünüzde büyütmeyin. Mantık ve muhakeme temelli olmayan ekonomi bilimi rakamlara bakarak yanılmanızı sağlar. Bunu mevcut örneklerden görüyoruz.

14) Ateş düştüğü yeri yakar. Bu tuzu kuru adamlar sizin yanmanızı keyifle izler. Bunlar hükümete kızıp devlet ve milleti ateşe atıyorlar. Emin olun bu adamlardan çok daha sağlıklı analiz yapabilirsiniz.
 

Dolar yatırımcısının yanlış bildiği 12 nokta!

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön